4 yıllık üniversite DGS geçiş bölümleri! 2019 DGS taban tavan puanları ek kontenjan başarı sıralaması

2019 DGS taban tavan puanları ek kontenjan başarı sıralaması 4 yıllık üniversite DGS geçiş bölümleri . 2019 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek tercih işlemleri 1-7 Ekim 2019 tarihleri arasında alınmıştı. Adaylar merakla sonuçların açıklanması bekliyor. Önlisans programlarından lisans programlarına geçiş yapmak adına DGS'ye giren yüz binlerce aday, DGS ek tercih sonuçlarına göre hareket edecek. Yerleşemeyen adaylar, bir sonraki yıl için yeniden sınava hazırlanacak. DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacaktır.

Giriş Tarihi 15 Ekim 2019, 09:02 Güncelleme 15 Ekim 2019, 09:02
4 yıllık üniversite DGS geçiş bölümleri! 2019 DGS taban tavan puanları ek kontenjan başarı sıralaması

İÇİNDEKİLER

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı ek tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. ÖSYM DGS sınav sonuçlarını bugün açıkladı. 7 Ekim tarihinde tamamlanan DGS ek yerleştirme işlemlerinin ardından gözler ÖSYM'den yapılacak açıklamaya çevrilmişti. 4 yıllık lisans programına yerleşen adaylar, sonraki süreçte ise kayıt işlemlerini gerçekleştireceklerdir. DGS taban puanları ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yükseköğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmak isteyenler bu sınava başvurmalıdır. Sınava, bir ön lisans programlarından mezun adaylar başvurabilir. İşte 2019 DGS taban tavan puanları ek kontenjan başarı sıralaması 4 yıllık üniversite DGS geçiş bölümleri

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

DGS EK TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

4 yıllık lisans eğitimi veren bir üniversitede öğrenim görmek isteyen öğrencilerin merakla araştırdığı DGS ek tercih sonuçları erişime açıldı. Geçtiğimiz yıl 16 Ekim tarihinde sona eren DGS ek tercihleri için sonuçlar 26 Ekim tarihinde açıklanmıştı. Bu bilgiler göz önünde bulundurulursa, bu yıl DGS ek tercih sonuçlarının 17-18 Ekim tarihlerinde açıklanacağı söylenebilir. DGS ek tercih sonuçlarının 13-14 Ekim tarihlerinde açıklanması halinde, okul kayıtlarının 14 Ekim Pazartesi günü itibariyle alınabileceği söylenebilir. Bir yükseköğretim programını kazanan adayların, sınav sonuçları açıklandıktan sonra sonuç belgelerinide belirtilen tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

DGS TABAN PUANLARI AÇIKLANDI MI?

DGS taban puanları ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

BOŞ KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYINIZ

2018 YILI TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, 2019-DGS Ek Yerleştirme Boş Kontenjanları ile tercih işlemlerini hangi tarihler arasında yapacaklarını ÖSYM'nin internet sitesinden öğreneceklerdir.

2019-DGS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar,ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2019-DGS'ye girmiş ve 2019-DGS merkezi yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekir.

Tercihler aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacaktır. Posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacaktır.

Ek Yerleştirme sonuçları,ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacaktır. Sonuçlar açıklandıktan sonra adayların sonuç belgelerinde belirtilecek tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları zorunludur. Adaylara ayrıca yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde (ek yerleştirmeler dahil) adaydan yerleştirme ücreti (20,00 TL) alınır. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır.

➡ DGS NEDİR?

Herhangi bir üniversitenin önlisans bölümlerinden mezun olmuş ya da olabilecek durumdaki öğrencilerin katılabildiği, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen çoktan seçmeli bir sınavdır.

➡ DGS 'ye KİMLER BAŞVURMALIDIR?

Yükseköğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmak isteyenler bu sınava başvurmalıdır.

➡ DGS 'na KİMLER BAŞVURABİLİR?

Sınava, bir ön lisans programlarından mezun adaylar başvurabilir. Son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da sınava başvurabilir

➡ Açık öğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmak isteyenlerin bu sınava başvurmaları gerekir mi?
Evet. Kılavuzda yer alan açık öğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmak isteyenlerin bu sınava
başvurmaları gerekmektedir.

➡ DGS' ye Yurt dışından başvuru yapılabilir mi?

Evet yapılabilir. Başvuruların yapılacağı tarihler arasında eğitim, tedavi vb. nedenlerle yurt dışında bulunduğu için (KKTC ve Kırgızistan-Bişkek hariç) başvuru merkezine gitmesi mümkün olmayanlar, başvurularını kılavuzda açıklandığı şekilde yapabilirler.

➡ ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde mevcut olan geçerli fotoğrafımı nasıl değiştirebilirim?

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde mevcut olan geçerli fotoğrafını değiştirmek isteyen adaylar; aşağıdaki belgeler ile sınava başvuru süresince ve sınava başvuru süresi tamamlandıktan sonraki ilk 5 gün içinde ÖSYM'ye başvuruda bulunmalıdır.

a) Genel Amaçlı Dilekçe örneği,

b) Fotoğraflı ve onaylı nüfus cüzdanı sureti,

c) Son 3 ay içerisinde çekilmiş bir adet vesikalık fotoğraf,

d) Fotoğrafını değiştirme talebinin nedenini belirten (varsa) belge

➡ DGS'DE KAÇ SORU VAR?

DGS 60 matematik ve 60 Türkçe olmak üzere toplam 120 sorudan oluşur.