MEB 2019: İlk ara tatil ne zaman? Kasım tatili ayın kaçında? 15 gün yarıyıl tatili ne zaman? 2019 okul tatilleri

Okullarda ilk ara tatil için geri sayım başladı. Ekim ayının ortalarına doğru geldiğimiz şu günlerde öğrenciler kasım ayında yapılacak ilk ara tatilin hangi güne denk geldiği araştırıyor. MEB takvimine göre merak edilen sorular yanıt buldu. Peki, ilk ara tatil ne zaman? Kasım tatili ayın kaçında? 15 gün yarıyıl tatili ne zaman? İşte 2019 okul tatilleri...

Giriş Tarihi 12 Ekim 2019, 12:14 Güncelleme 12 Ekim 2019, 12:24
MEB 2019: İlk ara tatil ne zaman? Kasım tatili ayın kaçında? 15 gün yarıyıl tatili ne zaman? 2019 okul tatilleri

İÇİNDEKİLER

İlk ara tatil ne zaman? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2019-2020 eğitim öğretim dönemi takvimi yayınlandı. Okul tatillerinin belli olduğu takvime göre, ilk ara tatil kasım ayında yapılacak. Tatil günlerini fırsat bilen öğrenciler, konu ile ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Peki, ilk ara tatil ne zaman? Kasım tatili ayın kaçında? 15 gün yarıyıl tatili ne zaman? İşte 2019 okul tatilleri...

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

9 Eylül'de başlayan 2019-2020 eğitim öğretim dönemi 19 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek ve 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

Birinci dönem 25 Kasım'dan 17 Ocak'a kadar devam edecek.

Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün)

İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020'de başlayacak.

ARA TATİLLER NE ZAMAN YAPILACAK?

18-22 Kasım 2019 tarihinde ilk ara tatil yapılacak. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)

06-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)

MEB'DEN "TÜRK İŞARET DİLİ" PORTALI

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) işitme engelli öğrenciler ve işaret dilini öğrenmek isteyen tüm vatandaşlar için ilk kez hazırlanan Türk İşaret Dili Eğitim Portalı kullanıma açıldı.

Bakanlık, 5 bin kelimeden oluşan, görsel ve video destekli güncel Türk İşaret Dili Sözlüğünü de hizmete sundu.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Türk işaret dilinin doğru ve kolay öğrenilebilmesi için yürütülen çalışmalara bir yenisi eklendi.

İlk kez 2015'te hazırlanan ve 2 bin 607 kelimeden oluşan Türk İşaret Dili Sözlüğü güncellendi. Anlatımı görsellerle desteklenen yeni sözlükte 5 bin kelime bulunuyor.

İki cilt olarak basılan sözlükteki her işaret için lise ve üniversite öğrenimini tamamlamış yetişkin işitme engellilerin desteğiyle videolar hazırlandı.

TÜRK İŞARET DİLİ EĞİTİM PORTALI KULLANIMA AÇILDI

Bakanlık, yeni sözlüğü ve işaret dili eğitimlerini 7'den 70'e tüm vatandaşların kullanımına sunmak amacıyla TÜBİTAK iş birliğinde ilk kez Türk İşaret Dili Eğitim Portalı'nı hayata geçirdi.

Türk İşaret Dili Sözlüğü'nü bu portal üzerinden dijital ortama aktaran Bakanlık, sözlüğün tüm işaret dili eğitimlerinde kullanılabilmesine imkan tanıdı.

"tid.meb.gov.tr" adresinden kullanıma açılan portalla Türkiye'de ortak işaret dilinin oluşturulmasına, bunun doğru ve kolay öğrenilmesine, kavram zenginliği oluşturularak yazılı ve sözlü anlatım becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

HERKES TÜRK İŞARET DİLİNİ ÖĞRENEBİLECEK

Portalda Türk işaret dilinin gelişiminden güncel sorunlarına uzanan, etkileşimli, video ve sınavlarla zenginleştirilmiş bir içerik sunuluyor.

İşitme engelli öğrenciler, öğretmenler ve isteyen tüm vatandaşlar, görsel ve videolarla desteklenen 43 eğitim ve 14 ana eğitim temasının yer aldığı portal üzerinden Türk işaret dilini öğrenebilecek.

Parmak alfabesinin de anlatıldığı portalda, her eğitim için sınav, sınav sonrası puanlama ve değerlendirme yapılabilecek.