Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvurusu ne zaman bitiyor? 2019 VGM başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerine yönelik verilen burslar için başvuru süreci devam ediyor. Başvuru yapamayan öğrenciler, başvuruların ne zaman biteceğini araştırmaya başladı. Peki, Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvurusu ne zaman bitiyor? 2019 VGM başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Giriş Tarihi 09 Ekim 2019, 12:22 Güncelleme 09 Ekim 2019, 12:38
Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvurusu ne zaman bitiyor? 2019 VGM başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

İÇİNDEKİLER

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvurusu ne zaman bitiyor? Ortaöğrenim (ilkokul, ortaokul, lise) ve yükseköğrenim öğrencilerine yönelik her eğitim döneminde burs veriliyor. Ortaöğrenim öğrencilerine 9 ay, yükseköğrenim öğrencilerine ise 8 ay boyunca verilen burs için başvuruların ne zaman biteceği ve sonuçların ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Peki, Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvurusu ne zaman bitiyor? 2019 VGM başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte konu ile ilgili detaylar...

VGM BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

Ortaöğrenim (İlkokul, ortaokul, lise) burs başvuruları 9 Ekim'de sona erecek.

Yükseköğrenim burs başvuruları 30 Ekim'de sona erecek.

Ortaöğrenim ve yükseköğrenim burs başvuruları başvuru formu doldurulmak suretiyle alınmaktadır.

ORTAÖĞRENİM VGM BURS BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN

YÜKSEKÖĞRENİM VGM BURS BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN

ORTAÖĞRENİM BURSU NE KADAR?

Burs almaya hak kazanan ortaöğrenim öğrencilerine her eğitim dönemi boyunca 9 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran) süreyle 60,00 TL burs yardımı yapılmaktadır.

YÜKSEKÖĞRENİM BURSU NE KADAR?

Burs almaya hak kazanan öğrencilere her eğitim dönemi boyunca 8 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs) süreyle 250,00 TL burs yardımı yapılmaktadır.

Alınan başvurular, doğruluk kontrolleri yapılarak, Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği ve bu yönetmeliğin eki olan Yükseköğrenim Öğrenci Burs Yardımı Değerlendirme Kriterleri (Ek-2)'ye göre değerlendirilmektedir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından; sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere, Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine, okumakta oldukları eğitim kurumunda ek süre öğrenim gören öğrencilere, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere ve Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmemektedir.

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs alan öğrencilere Kurumumuzca burs verilmediğinden, "Kurumumuz Burs Başvuru Sonuçları" Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından duyurulmaktadır.
Burs almaya hak kazanan öğrencilere her eğitim dönemi boyunca 8 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs) süreyle 250,00 TL burs yardımı yapılmaktadır.

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları, okumakta oldukları eğitim kurumunun bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödenecek olup öğrencilerin burs almaya devam ettikleri süre boyunca tüm iş ve işlemleri ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından takip edilecektir. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı 25 tane Bölge Müdürlüğü bulunmaktadır. Bölge Müdürlüklerinin sorumluluk alanında bulunan illere ve Bölge Müdürlüklerinin iletişim bilgilerine www.vgm.gov.tr adresinden erişmek mümkündür."