MEB takvimi: İlk ara tatil ve yarıyıl tatili ne zaman? 2019 Kasım tatili ayın kaçında? Okullar ne zaman kapanacak?

Okullarda ilk ara tatilin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Milyonlarca öğrenci yeni dönem eğitimlerini sürdürürken bir yandan da okul tatillerinin tarihlerini araştırmaya başladı. MEB'in takvimine göre ilk ara tatil kasım ayında yapılacak. Peki, ilk ara tatil ve yarıyıl tatili ne zaman? 2019 Kasım tatili ayın kaçında? Okullar ne zaman kapanacak?

Giriş Tarihi 09 Ekim 2019, 07:24 Güncelleme 09 Ekim 2019, 07:37
MEB takvimi: İlk ara tatil ve yarıyıl tatili ne zaman? 2019 Kasım tatili ayın kaçında? Okullar ne zaman kapanacak?

İÇİNDEKİLER

İlk ara tatil ve yarıyıl tatili ne zaman? 18 milyon 108 bin 860 öğrenci, 2019-2020 eğitim öğretim dönemi sınavlarına hazırlıklarını sürdürüyor. Tatil günlerini fırsat bilen öğrenciler, okul tatillerinin hangi tarihlerde yapılacağı konusunda araştırmalara başladı. MEB'in takvimine göre, ilk ara tatil kasım ayında yapılacak. Peki, ilk ara tatil ve yarıyıl tatili ne zaman? 2019 Kasım tatili ayın kaçında? Okullar ne zaman kapanacak? İşte 2019 MEB takvimi...

ARA TATİLLER NE ZAMAN YAPILACAK?

18-22 Kasım 2019 tarihinde ilk ara tatil yapılacak. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)

06-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

9 Eylül'de başlayan 2019-2020 eğitim öğretim dönemi 19 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek ve 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

Birinci dönem 25 Kasım'dan 17 Ocak'a kadar devam edecek.

Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün)

İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020'de başlayacak.

MEB'DEN OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARA "BENİM OYUN SANDIĞIM" MATERYALLERİ

2023 Eğitim Vizyonu ile okul öncesi eğitimi zorunlu eğitim kapsamına almaya hazırlanan Milli Eğitim Bakanlığı, geçiş sürecinde özellikle kırsal bölgelerdeki çocuklara ev ortamında ulaşmak için "Benim Oyun Sandığım" adlı eğlenceli bir eğitim seti ve setin yıl boyu kullanımı için takvim hazırladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuya ilişkin açıklamasında, zorunlu okul öncesi eğitime geçiş döneminde özellikle kırsal bölgelerdeki çocuklara doğrudan evlerinde ulaşmak için Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile çalışma yaptıklarını belirtti.

Bu kapsamda hazırlanan oyun sandıklarının pilot uygulamanın yapılacağı 26 ilde tespit edilen ailelere ulaştırılmak üzere yola çıktığını bildiren Selçuk, projeye ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Oyun sandığının içindeki oyun materyallerini ders aletleri yapım merkezimizde kendimiz ürettik ve bir de 365 günlük eğitim takvimi hazırladık. Oyun sandığını şimdilik pilot uygulamayla ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıtıyoruz. Hedefimiz, erken çocuklukta erişemediğimiz ailenin kalmaması. Anne baba olarak çocukla oyun oynar, nitelikli vakit geçirir ve hakkını koruyup teslim ederek çocukluğuna eşlik ederseniz bir ülkenin geleceği için en önemli yatırımlardan birini yapmış olursunuz. Bu oyun sandığı bunun için."

Erken çocukluk eğitiminin çocuğun sosyal, duygusal, bilişsel, dil ve motor gelişimini üst düzeyde destekleyen, yaşam boyu onlara en önemli katkıyı sağlayan eğitim basamağı olduğuna dikkati çeken Selçuk, "Her çocuğa oyun, ilgi, bilgi ve kitapla ulaşmayı hedefliyoruz. Süreci, izleme, değerlendirme ve geliştirme çalışmalarıyla takip edeceğiz." ifadesini kullandı.

25 PARÇA EĞİTİM MATERYALİ

Bakan Selçuk, oyun sandığının içeriğine ilişkin de şu bilgileri paylaştı:

"Sayı çubuğu, bloklar, kuklalar, yap-boz ve hikaye setleri gibi 25 parça eğitim materyali belirledik. Bu materyalleri bir sandığa koyduk. Adı da 'Benim Oyun Sandığım' oldu. Sandıkta, materyallerin yanı sıra, aileleri çocuk gelişimi konusunda bilgilendirecek, çocukları ile iletişimi ve bağını destekleyecek mesajlar, çocukların gelişimine katkı sunacak etkinlikler ve pratik bilgilerin yer aldığı bir de takvim bulunuyor. 365 günlük Erken Çocukluk Eğitimi Takvimi'nde 21 ayrı başlıkta yaklaşık 2 bin 650 içerik var."

UYGULAMA E-OKUL İLE İZLENECEK

Bakanlık tarafından belirlenen pilot ilçelerdeki materyalin dağıtımı, izleme ve değerlendirme çalışmaları konusunda ilgili personele eğitim verildi.

Ayrıca uygulamanın izlenmesi için e-okul sisteminde de bir ekran tasarlandı. Materyalin dağıtılacağı çocuklar, e-okul sistemine kaydedilecek, bu çocukların ilkokul birinci sınıftaki gelişim düzeyleri diğer öğrencilerle karşılaştırılarak materyalin etki analizi de yapılacak.

Her ay, il ve ilçelerdeki formatörler vasıtasıyla ailelere bir kitap ulaştırılması ve bu şekilde çocuğa her ay bir öykü okunması da hedefleniyor.