KYK'dan son dakika burs açıklaması! 2019 KYK burs ve kredi başvurusu ne zaman başlayacak?

KYK burs ve ve krediye başvuru yapacak öğrenciler için açıklama geldi. Başvuruların ne zaman başlayacağını merak eden öğrenciler, konu ile ilgili internet üzerinden araştırmalarını sürdürüyor. KYK başvuruların ekim ayında başlayacağını duyurdu. Peki, 2019 KYK burs ve kredi başvurusu ne zaman başlayacak? İşte ayrıntılar...

Giriş Tarihi 09 Ekim 2019, 07:39 Güncelleme 09 Ekim 2019, 07:44
KYK’dan son dakika burs açıklaması! 2019 KYK burs ve kredi başvurusu ne zaman başlayacak?

İÇİNDEKİLER

KYK burs ve kredi başvuruları ile ilgili açıklama yaptı. Her eğitim döneminde başvuru yapan öğrencilerden hak kazananlara burs ya da kredi imkanı sunan KYK, başvuruların ne zaman başlayacağı sorusuna yönelik yaptığı açıklamada, başvuruların üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlerinin tamamlanmasının ardından başlayacağını duyurdu. Peki, 2019 KYK burs ve kredi başvurusu ne zaman başlayacak? İşte merak edilenler...

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KYK'nın resmi internet adresi üzerinden burs ve kredi başvuruları ile ilgili şu açıklama yapıldı:

"Kredi/burs başvuruları tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınacak."

DGS ek tercih işlemleri tamamlandı. Ek tercih sonuçların önümüzdeki hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. KYK burs ve kredi başvurularının da ek tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından başlaması bekleniyor. Buna göre, başvurular 2019 Ekim ayının ortalarında başlaması tahminler arasında.

Konu ile ilgili resmi açıklama geldiğinde haberimizin içeriğinde yer alacak.

Öğrencilerin öğrenimlerine katkı sağlamak amacıyla kredi ve burs imkanı sağlanıyor. Halen 416 bin 775 öğrenciye burs, 1 milyon 194 bin 833 öğrenciye kredi olmak üzere toplam 1 milyon 611 bin 608 öğrenciye maddi destek veriliyor. 2019 yılında lisans öğrencilerine 500 lira, yüksek lisans öğrencilerine bin lira, doktora öğrencileri ve milli sporculara da bin 500 lira aylık maddi destek verildi.

KYK BURS ÜCRETİ ARTACAK MI?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde, öğrencilere tahsis edilen kredi ve burs desteklerine ilişkin bilgi verdi. Erdoğan, burs miktarına dair 'yeni bir zam daha gelecek' açıklamasını yaptı.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Burs/kredi başvuruları her yıl kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

BURS/KREDİ BAŞVURULARI AYRI AYRI MI YAPILMAKTADIR?

Burs/kredi başvuruları internet ortamında aynı başvuru sayfası üzerinden ayrı ayrı değil birlikte alınmaktadır.

BURS/KREDİ BAŞVURUSU YAPTIKTAN SONRA NE YAPILMASI GEREKMEKTEDİR?

Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrencilerin yapacakları iş ve işlemler sonuç açıklama sayfasında ayrıntılı olarak yer almaktadır. Burs veya kredi almaya hak kazanan öğrencilerin belirtilen tarihler arasında e-Devlet üzerinden burs/kredi onay işlemi ekranında yer alan "taahhütname onayı" yapmaları gerekmektedir.

KREDİNİN BURSA DÖNÜŞMESİ İÇİN NE YAPILMASI GEREKMEKTEDİR?

Kredi almakta iken durumunda sonradan değişiklik olanlardan; Yönetim Kurulunca belirlenen 'öncelikli burs verilecek öğrenciler' kapsamına giren öğrencilerin kredileri bu durumlarını belgelendirmek kaydıyla öğrencilerin durumunda meydana gelen değişikliği izleyen ödeme döneminden itibaren bursa dönüştürülmektedir. Bu durumda bulunan öğrencilerin dilekçe ile Kurumumuz Genel Müdürlük adresine posta yoluyla ya da bizzat müracaat etmesi gerekmektedir.