DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2019 DGS ek tercihler ne zaman açıklanır?

DGS ek tercih işlemleri bugün sona eriyor. Lisans programlarına ek tercih yapan adaylar, tercihlerin ne zaman açıklanacağı konusunda araştırmalarını sürdürüyor. ÖSYM'nin yayınladığı takvime göre, sonuçlar tarihi belli oldu mu? DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 DGS ek tercihler ne zaman açıklanır?

Giriş Tarihi 07 Ekim 2019, 15:28 Güncelleme 07 Ekim 2019, 15:30
DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2019 DGS ek tercihler ne zaman açıklanır?

İÇİNDEKİLER

DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2019 DGS ek tercih işlemleri bugün sona eriyor. DGS tercih sonuçlarına göre, herhangi bir lisans programına yerleşemeyen öğrencilerin, bugün içerisinde tercih bildiriminde bulunmaları gerekiyor. Peki, DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 DGS ek tercihler ne zaman açıklanır? İşte konu ile ilgili ayrıntılar...

DGS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sonuçların hangi tarihte açıklanacağı henüz belli değil. Bir önceki tercihlere bakacak olursak, sonuçların tercihlerin bitmesinin ardından 1-2 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Buna göre, DGS ek tercih sonuçlarının 2019 Ekim ayının ortalarına doğru açıklanması tahminler arasında. Konu ile ilgili resmi açıklama geldiğinde haberimizin içeriğinde yer alacak.

DGS EK TERCİH NASIL YAPILIR?

1 Ekim'de başlayan DGS tercihleri 7 Ekim'de sona erecek.

Adaylar tercihlerini, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.trinternet adresinden bireysel olarak TC kimlik numaraları ve şifreleri ile elektronik ortamda yapacaklar. Sonuçların ne zaman açıklanacağı ise henüz belli değil.

DGS EK TERCİH YAPABİLMEK İÇİN TIKLAYIN

DGS EK TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

DGS EK TERCİH ÜCRETİ NEREYE YATIRILACAK?

Ek yerleştirme için tercih ücreti 20,00 TL'dir. Ek yerleştirme için tercih yapmak isteyen adaylar,tercih ücretini,ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile 1-7 Ekim 2019 tarihleri arasında yatıracaklardır. Ücret yatırma işlemi 8 Ekim 2019 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir. Banka/ATM'lerden tercih ücreti yatırılmamalıdır. Adaylar, tercihlerini yaptıktan sonra tercih ücretini yatırarak tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Süresi içinde ek yerleştirme tercih ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihler geçersiz sayılacak ve ek yerleştirme işlemine dahil edilmeyecektir.

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, 2019-DGS Ek Yerleştirme Boş Kontenjanları ile tercih işlemlerini hangi tarihler arasında yapacaklarını ÖSYM'nin internet sitesinden öğreneceklerdir.

2019-DGS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar,ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2019-DGS'ye girmiş ve 2019-DGS merkezi yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekir.

Tercihler aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacaktır. Posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacaktır.

Ek Yerleştirme sonuçları,ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacaktır. Sonuçlar açıklandıktan sonra adayların sonuç belgelerinde belirtilecek tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları zorunludur. Adaylara ayrıca yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde (ek yerleştirmeler dahil) adaydan yerleştirme ücreti (20,00 TL) alınır. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır.