EUS sınav sonuçları açıklandı! 2019 ÖSYM Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı sonuçları sorgulama

EUS sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. 21 Eylül'de gerçekleştirilen 2019 EUS sınavına katılan adaylar sonuçları araştırıyor. ÖSYM tarafından yapılan son dakika açıklaması ile sonuçların açıklandığı duyuruldu. Peki, EUS sınav sonuçları nasıl sorgulanır? İşte 2019 EUS sınav sonuçları sorgulama ekranı...

Giriş Tarihi 03 Ekim 2019, 14:58 Güncelleme 03 Ekim 2019, 15:20
EUS sınav sonuçları açıklandı! 2019 ÖSYM Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı sonuçları sorgulama

İÇİNDEKİLER

EUS sınav sonuçları açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (EUS) için başvurular 30 Temmuz - 07 Ağustos 2019 tarihleri arasında alınmış, sınav ise 21 Eylül'de yapılmıştı. Adayların sonuçlar için heyecanlı bekleyişi sona erdi. Peki, EUS sınav sonuçları nasıl sorgulanır? İşte 2019 EUS sınav sonuçları sorgulama ekranı...

EUS SINAV SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Adaylar sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzeirnden görüntüleyebilecekler. Belirtilen adrese T.C. Kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapıldıktan sonra sonuçlar ekrana gelecek.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN

EUS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

EUS'a ilişkin tüm hesaplama, değerlendirme ve seçme işlemleri bilgisayar ortamında yapılacaktır.

Adayların sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Ham puanlar, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülerek adayın yerleştirmede kullanılacak EUS puanı belirlenecektir.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.