Geri sayım başladı! AÖF kayıt yenileme ne zaman? 2019 AÖF kayıt yenileme işlemleri nasıl, nereden yapılır?

Eğitimlerini Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde sürdüren pek çok kişi AÖF kayıt tarihleri hakkında araştırmalarına devam ediyor. Yaz okulu sınavlarının sona ermesiyle birlikte AÖF kayıt yenileme ne zaman yapılacak sorusu hakkında araştırmalar artış gösterdi. Adaylar, yeni eğitim öğretim yılı güz döneminde eğitimlerine devam edebilmek için kayıt yenileme işlemini tamamlamak zorundalar. Peki, 2019 AÖF kayıt yenileme işlemleri nasıl ve nereden yapılır? İşte ayrıntılar...

Giriş Tarihi 02 Ekim 2019, 02:15 Güncelleme 02 Ekim 2019, 02:15
Geri sayım başladı! AÖF kayıt yenileme ne zaman? 2019 AÖF kayıt yenileme işlemleri nasıl, nereden yapılır?

İÇİNDEKİLER

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) kayıt tarihleri son dönemlerde yoğun ilgi görüyor. Adayların güz döneminde eğitimlerine devam edebilmesi için kayıt yenileme işlemini tamamlaması gerekiyor. Bu kapsamda "AÖF kayıt yenileme ne zaman yapılacak?" sorusu merakla araştırılan sorular arasında yer alıyor. Peki, AÖF kayıt yenileme işlemleri nasıl ve nereden yapılır? İşte o sorunun yanıtı...

AÖF KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?

2019-2020 AÖF güz dönemi kayıtları şu tarihler arasında yapılacaktır;

AÖF yeni dönem kayıt yenileme işlemi 07 Ekim 2019 Pazartesi günü başlayacak ve 18 Ekim 2019 Cuma günü sona erecek.

Toplam 12 gün sürecek kayıt yenileme işlemi sonrası, 18 Ekim 2019 Cuma tarihinde ise mazeretli kayıt yenileme işlemi yapılabilecek.

Kayıt yenileme işlemi sonrası, Güz Dönemi Ara Sınavı 14 - 15 Aralık 2019 tarihinde, Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı ise 18 - 19 Ocak 2020 tarihleri arasında uygulanacak.

AÖF KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

AÖF kayıt yenileme işlemleri aof.anadolu.edu.tr adresi üzerinden Kayıt Otomasyonu bağlantısı ile Kayıt yenileme ekranı üzerinden gerçekleştirilecektir. Kayıt işlemini gerçekleştiren adaylar 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders seçimi yapabilecektir.

AÖF KAYIT ÜCRETLERİ NE KADAR?

Kayıt yeniletecek öğrenciler ilgili Bakanlar Kurulu Kararı gereğince sınav hizmetleri, basılı malzemeler ve diğer hizmetler karşılığı olan ve Anadolu Üniversitesince belirlenen staj/uygulama dersi bulunmayan programlarda alt limit ?220,00 ve tekniker unvanı verilen programlarda alt limit ?240,00 olup alınan dersin kredisine göre değişen Dönem Öğretim Gideri tutarını ödeyeceklerdir.

Adaylar, İnternet Başvuru ve Kayıt Kılavuzunda açıklanan kayıt belgelerini hazırlayarak illerdeki AÖF bürolarına bizzat başvurarak kayıt yaptırabilir.

İnternet Başvuru ve Kayıt Kılavuzu ile Öğrenci Kılavuzuna www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresi Kılavuzlar bağlantısından veya aof.anadolu.edu.tr adresinden ulaşılabilir.