MEB son dakika! Bugün okullar tatil mi? İstanbul'da depremden dolayı okullar tatil mi? 27 Eylül Cuma okul var mı?

Okullar bugün tatil mi? Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, İstanbul'da dün yaşanan 6.0 şiddetindeki depremin ardından bugün okulların tatil olup olmayacağı merak ediliyor. Konu ile ilgili resmi makamlardan açıklama geldi. Peki, bugün okullar tatil mi? İstanbul'da depremden dolayı 27 Eylül Cuma günü okullar tatil mi?

Giriş Tarihi 27 Eylül 2019, 07:08 Güncelleme 27 Eylül 2019, 07:19
MEB son dakika! Bugün okullar tatil mi? İstanbul’da depremden dolayı okullar tatil mi? 27 Eylül Cuma okul var mı?

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da bugün okullar tatil mi? İstanbul, dün öğle vakitlerinde Kandilli Rasathanesi verilerine göre 6.0 şiddetinde depremle sarsıldı. Kent genelinde ve çevre illerde hissedilen deprem İstanbul halkında panik yarattı. Depremin ardından önlem amaçlı okullar ve iş yerleri boşaltıldı. En çok merak edilenlerden biri de bugün okulların tatil olup olmayacağı oldu. Konu ile ilgili İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan açıklama geldi. Peki, bugün okullar tatil mi? İstanbul'da depremden dolayı 27 Eylül Cuma günü okullar tatil mi? İşte cevaplar...

İSTANBUL'DA BUGÜN OKULLAR TATİL Mİ?

İstanbul'da 27 Eylül Cuma günü eğitim ve öğretime devam edilecek.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentte meydana gelen depremin ardından bazı sosyal medya hesaplarında eğitim öğretimin yarın tatil edileceği yönünde doğru olmayan paylaşımlarda bulunulduğunu ve söz konusu paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi.

Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarında İstanbul'da deprem nedeniyle eğitim öğretimin yarın tatil edildiği yönünde doğru olmayan paylaşımlarda bulunulduğu anlaşılmıştır. Söz konusu paylaşımlara itibar edilmemelidir." ifadelerini kullandı.

Okul ve kurum müdürlüklerinden alınan ilk bilgiler doğrultusunda 7 bin 60 okulda tarama çalışmalarının devam ettiğini aktaran Yerlikaya, saat 20.00'de konuyla ilgili bir açıklama yapılacağını kaydetti.

AVCILAR'DA BİR CAMİNİN MİNARESİ YIKILDI

İstanbul'da meydana gelen deprem nedeniyle Avcılar'da bir caminin minaresi yıkıldı.

Alınan bilgiye göre, Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle itfaiye ve polise çok sayıda ihbar yapıldı.

Kent genelindeki okul ve hastaneler başta olmak üzere kamu ve özel iş yerlerindeki vatandaşlar tahliye edilirken, trafikte aksamalar yaşandı.

Vatandaşlar açık alanlarda toplandı.

Bu arada Avcılar yan yolda bulunan bir caminin minaresi yıkıldı.

BEŞİKTAŞ'TA DEPREMİ YAŞAYANLAR O ANLARI ANLATTI

İstanbul'da saat 13.59'da 5.8 şiddetinde deprem meydana geldi. Beşiktaş'ta depremin ardından bazı vatandaşlar sokaklara çıkarken bazıları ise deprem korkusuyla geceyi dışarda geçireceklerini söylediler.

Samsun'dan İstanbul'a ziyaret için geldiğini söyleyen bir kişi, ilk kez deprem yaşadığını ifade ederek, "Ben ilk kez deprem yaşadım. Çok korktum. Daha sonra sokacağa çıktım. Bu geceyi de evde geçirmeyi düşünmüyorum. Park'ta kalacağız" dedi.

Cenaze için Sinop'tan geldiğini belirten başka bir kişi ise "Cenaze sırasında deprem olduğunu hissettik. En başta dışarda olduğumuz için çok aldırış etmedik ama yine de insan bir ürküyor. Ama İstanbul'daki insanlar depremle yaşamaya alışmış gibi, aldırış etmediler" şeklinde konuştu.

Depremin ardından okulların tatil edilmesiyle dışarı çıkan öğrenciler sallantıya derste yakalandıklarını, öğretmenlerinin uyarılarına uyduklarını ve sıraların altına girerek depremden korunduklarını söyledi. Aralarında bazı arkadaşlarının panik yaptığını da belirten öğrenciler, daha sonra okul bahçesinde öğretmenleri gözetiminde beklediklerini, daha sonra da okuldan ayrıldıklarını ifade ettiler.

Daha önce büyük depremleri yaşadığı ifade eden bir kişi ise "Deprem sırasında doktordaydım. Hiç panik yapmadım çünkü daha önce büyük depremleri yaşamıştık. Doktor için sıra bekleyen kadınlar biraz panik yaptı, ancak doktor onları sakinleştirdi. Daha sonrada binadan ayrıldık" diye konuştu.