YÖKDİL adayları dikkat! Başvurular sona eriyor! YÖKDİL başvurusu nasıl yapılır? 2019 YÖKDİL sınavı ne zaman?

YÖKDİL başvuruları sona eriyor. Bu sene ÖSYM'nin sınav takvimine eklenen YÖKDİL sınavına başvurular bugün sona eriyor. Sınava başvuru yapamayan adayların bugün içerisinde başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Peki, YÖKDİL başvurusu nasıl yapılır? 2019 YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak? İşte 2019 YÖKDİL kılavuzu...

Giriş Tarihi 23 Eylül 2019, 08:13 Güncelleme 23 Eylül 2019, 08:24
YÖKDİL adayları dikkat! Başvurular sona eriyor! YÖKDİL başvurusu nasıl yapılır? 2019 YÖKDİL sınavı ne zaman?

İÇİNDEKİLER

YÖKDİL başvuru işlemlerinde son viraja girildi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) için başvurular bugün sona eriyor. Peki, YÖKDİL başvuruları nasıl yapılır? 2019 YÖKDİL sınavı ne zaman? İşte konu ile ilgili merak edilenler...

YÖKDİL BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

13 Eylül'de başlayan YÖKDİL başvuruları bugün sona erecek.

Adaylar başvurularını, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden gerçekleştirebilecekler.

BAŞVURU YAPABİLMEK İÇİN TIKLAYIN

YÖKDİL BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

7. YÖKDİL NE ZAMAN?

Geç Başvuru: 2 Ekim 2019

Sınav: 3 Kasım 2019

Sonuç: 28 Kasım 2019

YÖKDİL PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecektir. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testtekisorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle "geçersiz" sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir.Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) ×100] formülü kullanılacaktır.

YÖKDİL SINAVI HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Sınav, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri alanlarında İngilizce; Sosyal Bilimler alanında ise Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde yapılacaktır.

Sınava; yükseköğretim kurumlarımızda lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.

Sınavın uygulanmasında ve sonuçların değerlendirilmesinde aday tarafından verilen bilgiler esas alınacağından, adayın başvuru esnasında verdiği bilgilerdeki eksiklik veya yanlışlık sebebiyle doğacak sonuçlardan aday sorumlu olacaktır. Adaylar, beyan ettikleri bütün bilgilerinden sorumludur. Bir adayın beyanının gerçeğe uymadığı tespit edildiği takdirde bu aday, aradan geçen süreye bakılmaksızın bu sınavdan elde ettiği tüm haklarını kaybedecektir. Eksik veya yanlış bilgilerden adayların yararına doğacak sonuçlar geçersiz sayılır, zararına olacak sonuçlar düzeltilmez. Adayın, verdiği bilgilerdeki eksiklik veya yanlışlıktan doğacak sonuçlarla ilgili itirazları dikkate alınmaz.

Sınav evrakı (soru kitapçıkları, cevap kâğıtları ve sınav tutanakları) sınav tarihinden 2 (iki) yıl sonra imha edilir. Her türlü sınav evrakının aslı veya sureti, yargı organlarının aksi kararları olmadıkça, aday dâhil hiçbir kişi ya da kuruma gösterilmez ve verilmez.

Sınavla ilgili olarak alınan yeni kararlar ve gerekli görülen değişikliklere ilişkin bilgiler yokdil.yok.gov.tr internet adresi üzerinden kamuoyuna duyurulacaktır. Bu nedenle, ilgililerin söz konusu adresi sık sık kontrol etmeleri yararlarına olacaktır. Bu adresteki duyurular, adaylara tebliğ hükmündedir.