EBA e kurs öğrenci başvuru son gün! 2019 2020 MEB DYK e kurs başvuru nasıl yapılır?

EBA e kurs öğrenci başvurularında sona gelindi. MEB'in yayınladığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları kılavuzuna göre, öğrenci başvuruları bugün sona erecek. EBA e kurs için geri sayım başlarken başvuru yapamayan öğrencilerin bugün içerisinde başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Peki, MEB DYK öğrenci başvurusu nasıl yapılır? İşte EBA e kurs takvimi...

Giriş Tarihi 23 Eylül 2019, 08:45 Güncelleme 23 Eylül 2019, 08:53
EBA e kurs öğrenci başvuru son gün! 2019 2020 MEB DYK e kurs başvuru nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

EBA e-kurs öğrenci başvuruları bugün sona eriyor. 19 Eylül'de başlayan öğrenci başvuruları için öğrencilerin araştırmaları sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi/özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler ile kursiyerler için resmi örgün ve yaygın eğitim kurumlarında açılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları için geri sayım başladı. Peki, EBA kurs öğrenci başvurusu nasıl yapılır? İşte 2019 2020 MEB DYK e kurs takvimi...

KURSLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı takvime göre,

2019-2020 EBA öğrenci kurs kayıtları 19-23 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kurslar 30 Eylül'de başlayacak 7 Haziran'da tamamlanacak.

EBA yaz dönemi kurs başvuruları ise 22-28 Haziran 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve yaz dönemi dersleri 4 Temmuz'da başlayacak.

EBA E-KURS SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

EBA KURS BAŞVURU KİMLER YAPABİLİR? BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Kurslara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları,resmî/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilir.

Resmî örgün eğitim kurumlarına, açık öğretim okullarına ve özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler kayıtlı oldukları okulun bulunduğu ilçe sınırı içindeki kurs merkezlerinden birine e-kurs modülünden başvuru yapabilir. Yaz dönemi kurslarında öğrenciler okullarının bulunduğu il/ilçe sınırları dışında kursa katılabilir.

Resmî örgün eğitim kurumlarıile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler EBA web sitesinde bulunan "Giriş" butonuna tıklayarak açılan sayfada "E-Okul Bilgileri İle Giriş Bölümü" nden kurs başvurusu yapar.

Açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler, kurs başvurusu için halk eğitimi merkezi müdürlüklerinden e-kurs şifresi alır. Bu şifre ile e-kurs modülüne giriş yaparak DYK komisyonlarınca belirlenen okulları tercih eder.

Kursiyerler, halk eğitimi merkezi müdürlüklerine diploma veya mezuniyet belgesi ile müracaat ederek, alacakları e-kurs şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar.
Öğrenci/kursiyerler kurs merkezince belirlenen derslerden ve kurs talebinde bulunan öğretmenler arasından tercihte bulunarak başvuru yapar.

Resmî örgün eğitim kurumlarıile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler, ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler. Açık öğretim okullarına devam etmekte olan öğrenciler ile kursiyerler ise e-kurs kullanım şifresi ile bu sınavlara katılabilirler.