KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak?

KYK yurt sonuçlarıyla birlikte gözler KYK burs ve kredi başvurularına çevrildi. Ayrıca KYK burs ve kredi ücretlerinin artıp artmayacağı da merak konusu oldu. Bu kapsamda arama motorlarında KYK burs ücretleri artacak mı sorusu merakla araştırılan sorular arasında yer alıyor.

Giriş Tarihi 23 Eylül 2019, 09:00 Güncelleme 27 Eylül 2019, 17:07
KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak?

İÇİNDEKİLER

KYK burs ve kredi hakkında öğrenciler internette bayahı bir araştırma yapıyor. Bu bağlamda KYK ile ilgili çok önemli bir açıklama Başkan Erdoğan tarafından yapıldı. Başkan Erdoğan: "Kredi veya burs olarak olarak lisans öğrencilerimize aylık biliyorsunuz 500 lira ödüyoruz. Şimdi yeni bir zam daha gelecek.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN ÖĞRENCİLERE MÜJDE

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde bir konuşma yaptı. Erdoğan yaptığı konuşmada öğrencilere müjdeyi verdi. İşte Başkan Erdoğan'ın açıklaması...

"Kredi veya burs olarak olarak lisans öğrencilerimize aylık biliyorsunuz 500 lira ödüyoruz. Şimdi yeni bir zam daha gelecek. Yüksek lisans öğrencilerimize bin lira, doktora öğrencilerimize bin 500 lira veriyoruz. Bu imkandan faydalanan öğrenci sayısı 1 milyon 613 bindir."

KYK KREDİ VE BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

KYK, yurt sonuçlarının ardından yaptığı duyuruda konu ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

"Kredi/burs başvuruları tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınacak."

Bu kapsamda başvuruların 2019 Ekim ayının ilk haftalarında başlaması bekleniyor.