EBA kurs öğrenci başvurusu nasıl yapılır? 2019 2020 MEB DYK e kurs başvuru son gün ne zaman?

MEB DYK başvuruları devam ediyor. Destekleme ve Yetiştirme Kursları 2019-2020 dönemi öğrenci başvuruları 19 Eylül itibarıyla alınıyor. Başvuru yapacak öğrenciler detayları araştırmaya başladı. Peki, EBA kurs öğrenci başvurusu nasıl yapılır? 2019 2020 MEB DYK e kurs başvuru son gün ne zaman? İşte EBA e-Kurs tarihleri...

Giriş Tarihi 21 Eylül 2019, 15:09 Güncelleme 21 Eylül 2019, 15:20
EBA kurs öğrenci başvurusu nasıl yapılır? 2019 2020 MEB DYK e kurs başvuru son gün ne zaman?

İÇİNDEKİLER

EBA e-kurs başvuru süreci başladı. 2019-2020 dönemi öğrenci başvuruları 19 Eylül'de başladı. MEB'e bağlı resmi/özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler ile kursiyerler için resmi örgün ve yayın eğitim kurumlarında açılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları için geri sayım başladı. Peki, EBA kurs öğrenci başvurusu nasıl yapılır? 2019 2020 MEB DYK e kurs başvuru son gün ne zaman? İşte konu ile ilgili merak edilenler...

EBA E-KURS BAŞVURU NE ZAMAN BİTİYOR?

EBA 2019-2020 kurs kayıt işlemleri için öğrenciler internet üzerinden araştırma yapıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı takvime göre, 2019-2020 EBA öğrenci kurs kayıtları 19-23 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kurslar 30 Eylül'de başlayacak 7 Haziran'da tamamlanacak.

EBA yaz dönemi kurs başvuruları ise 22-28 Haziran 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve yaz dönemi dersleri 4 Temmuz'da başlayacak.

EBA E-KURS SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

EBA KURS BAŞVURU KİMLER YAPABİLİR? BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Kurslara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları,resmî/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilir.

Resmî örgün eğitim kurumlarına, açık öğretim okullarına ve özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler kayıtlı oldukları okulun bulunduğu ilçe sınırı içindeki kurs merkezlerinden birine e-kurs modülünden başvuru yapabilir. Yaz dönemi kurslarında öğrenciler okullarının bulunduğu il/ilçe sınırları dışında kursa katılabilir.

Resmî örgün eğitim kurumlarıile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler EBA web sitesinde bulunan "Giriş" butonuna tıklayarak açılan sayfada "E-Okul Bilgileri İle Giriş Bölümü" nden kurs başvurusu yapar.

Açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler, kurs başvurusu için halk eğitimi merkezi müdürlüklerinden e-kurs şifresi alır. Bu şifre ile e-kurs modülüne giriş yaparak DYK komisyonlarınca belirlenen okulları tercih eder.

Kursiyerler, halk eğitimi merkezi müdürlüklerine diploma veya mezuniyet belgesi ile müracaat ederek, alacakları e-kurs şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar.
Öğrenci/kursiyerler kurs merkezince belirlenen derslerden ve kurs talebinde bulunan öğretmenler arasından tercihte bulunarak başvuru yapar.

Resmî örgün eğitim kurumlarıile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler, ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler. Açık öğretim okullarına devam etmekte olan öğrenciler ile kursiyerler ise e-kurs kullanım şifresi ile bu sınavlara katılabilirler.