Müjde üstüne müjde! KYK burs ve kredi ücretleri artacak mı? Başvurular hangi tarihte başlayacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarıyla birlikte iki ve dört yıllık üniversite programlarına yerleşen yüz binlerce öğrenci KYK burs ve kredi başvuruları hakkında kurumlardan gelecek resmi açıklamaya odaklandı. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından her eğitim öğretim döneminde yükseköğretim öğrencilerine verilen burs ve öğrenim kredisi başvuruları için heyecan sürerken Başkan Recep Tayyip Erdoğan öğrencilerle müjdeli haberi paylaştı. Peki, KYK burs ve kredi ücretleri artacak mı? KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak? İşte merak edilen detaylar...

Giriş Tarihi 20 Eylül 2019, 22:06 Güncelleme 20 Eylül 2019, 22:06
Müjde üstüne müjde! KYK burs ve kredi ücretleri artacak mı? Başvurular hangi tarihte başlayacak?

İÇİNDEKİLER

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt sonuçlarının ardından gözler kurumdan yapılacak burs ve kredi başvuru tarihlerine çevrildi. Öğrenciler aynı zamanda yeni yılda KYK burs ve kredi ücretlerinin artıp artmayacağını da merak ediyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan yüz binlerce üniversite öğrencisine müjdeyi verdi. Peki, KYK burs ve kredi ücretleri artacak mı?

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN ÖĞRENCİLERE MÜJDE

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada "Kredi veya burs olarak olarak lisans öğrencilerimize aylık biliyorsunuz 500 lira ödüyoruz. Şimdi yeni bir zam daha gelecek." açıklamasını yaparak öğrencilere müjdeyi verdi.

KYK KREDİ VE BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

KYK, yurt sonuçlarının ardından yaptığı duyuruda konu ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

"Kredi/burs başvuruları tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınacak."

Bu kapsamda başvuruların 2019 Ekim ayının ilk haftalarında başlaması bekleniyor.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Burs/kredi başvuruları her yıl kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

BURS/KREDİ BAŞVURULARI AYRI AYRI MI YAPILMAKTADIR?

Burs/kredi başvuruları internet ortamında aynı başvuru sayfası üzerinden ayrı ayrı değil birlikte alınmaktadır.