AÖF yaz okulu sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖF sınav sonuçları sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde (AÖF) eğitim gören öğrenciler AÖF yaz okulu sınav sonuçları hakkında araştırmalarını sürdürüyor. Yakın bir zamanda gerçekleştirilen sınavın soru ve cevapları e-kampüs sistemi üzerinden erişime açılmıştı. Şimdi sınava katılan öğrenciler heyecanla AÖF yaz okulu sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt arıyor. Peki, AÖF yaz okulu sınav sonuçları nasıl sorgulanır?

Giriş Tarihi 21 Eylül 2019, 02:12 Güncelleme 21 Eylül 2019, 02:12
AÖF yaz okulu sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖF sınav sonuçları sorgulama işlemi nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

AÖF yaz okulu sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖF yaz okulu sınavlarına katılan binlerce öğrenci arama motorlarında bu soruya yanıt arıyor. 15 Eylül tarihinde yaz okulu sınavlarına katılan öğrenciler sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe odaklandı. Soru ve cevapların yayımlanmasıyla birlikte adaylar sonuçların açıklanacağı tarihi beklemeye başladı. Peki, AÖF yaz okulu sınav sonuçları sorgulama işlemi nasıl yapılır?

AÖF YAZ OKULU SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

AÖF yaz okulu sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Sonuçların ne zaman açıklanacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Bilindiği üzere AÖF sınavlarının sonuçları sınavın tamamlanmasının ardından 15 gün içerisinde açıklanıyor. Buna göre, 2019 AÖF yaz okulu sınav sonuçlarının önümüzdeki hafta içerisinde erişime açılması bekleniyor. Sonuçlar açıklandığında haberimizin içeriğinde yer alacak.

AÖF YAZ OKULU SINAVI SORU VE CEVAPLARI

AÖF yaz okulu sınavı hafta sonu yapılmıştı. Sınavın soru kitapçığı Anadolu Üniversitesi tarafınca e kampüs sistemi üzerinden dün akşam sınava giren adayların erişimine açıldı.

AÖF YAZ OKULU SINAV KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYINIZ

YAZ OKULUNA KİMLER KAYIT YAPTIRABİLİR?

1- Yaz okuluna güz ve bahar döneminde kayıt yenileten-yeniletmeyen, yarı yıl fark etmeksizin tüm Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Fakültelerin öğrencileri kayıt yaptırabilir.
2- 2018-2019 öğretim yılında son kez yapılacak üç ders sınavına girme hakkı bulunan öğrenciler isterlerse yaz okuluna başvurabilirler. Ancak yaz okuluna kayıt yaptıran öğrenci, üç ders sınavına katılamaz.
3- Öğrenciler, üst yarıyıl ya da alt yarıyıllardan hiç almadıkları dersleri yaz okulunda alabilir. Tüm bu koşullarda yaz okulunda en fazla 5 ders seçebilirler.
4- Öğrenim gördüğü programda FF harf notlu dersi/dersleri olan öğrenci yaz okulunda bu dersi/dersleri alabilir.
5- Genel Not Ortalaması (GNO) 2,00'ın altında olan öğrenciler, koşullu geçtikleri dersleri yani CD, DC ve DD harf notu aldıkları ders/dersleri yaz okulunda alabilir.

YAZ OKULUNDA DEVAM ZORUNLULUĞU VAR MIDIR?

Yaz okulu, öğrencilerimize öğrenimlerini belirlenen süreden önce tamamlama fırsatı vereceği gibi, bütünleme sınavı taleplerinin de karşılanması anlamına geliyor.

Yaz okulunda Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapıldığından dolayı devam zorunluluğu bulunmamaktadır.

YAZ OKULU ÖĞRETİM ÜCRETİ TUTARI NEDİR?

Yaz okulu ücretleri aşağıdaki belirtilmiştir.
Alınan Ders Sayısına Göre Ödenecek Öğretim Gideri Ücreti
Yaz okulunda 1 Ders alan öğrenci Toplam ₺160,00 öder.
Yaz okulunda 2 Ders alan öğrenci Toplam ₺175,00 öder.
Yaz okulunda 3 Ders alan öğrenci Toplam ₺190,00 öder.
Yaz okulunda 4 Ders alan öğrenci Toplam ₺205,00 öder.
Yaz okulunda 5 Ders alan öğrenci Toplam ₺220,00 öder.