Açıklama geldi! KYK burs ücretleri arttı mı?

Milyonlarca öğrenci KYK burs ücretleri ile ilgili yapılan açıklamaya kilitlendi. Başkan Erdoğan KYK burs ücretlerinin artacağı müjdesini verdi. YKS sonuçlarına göre iki ve dört yıllık üniversite programlara yerleşen yüz binlerce öğrenci KYK burs ve kredi başvuruları hakkında araştırmalarını sürdürüyor.

Giriş Tarihi 20 Eylül 2019, 08:54 Güncelleme 22 Eylül 2019, 13:18
Açıklama geldi! KYK burs ücretleri arttı mı?

İÇİNDEKİLER

KYK yurt sonuçlarıyla birlikte gözler KYK burs ve kredi başvurularına çevrildi. Ayrıca KYK burs ve kredi ücretlerinin artıp artmayacağı da merak konusu oldu. Bu kapsamda arama motorlarında KYK burs ücretleri artacak mı sorusu merakla araştırılan sorular arasında yer alıyor.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN ÖĞRENCİLERE MÜJDE

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde bir konuşma yaptı. Erdoğan yaptığı konuşmada öğrencilere müjdeyi verdi. İşte Başkan Erdoğan'ın açıklaması...

"Kredi veya burs olarak olarak lisans öğrencilerimize aylık biliyorsunuz 500 lira ödüyoruz. Şimdi yeni bir zam daha gelecek. Yüksek lisans öğrencilerimize bin lira, doktora öğrencilerimize bin 500 lira veriyoruz. Bu imkandan faydalanan öğrenci sayısı 1 milyon 613 bindir."

KYK KREDİ VE BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

KYK, yurt sonuçlarının ardından yaptığı duyuruda konu ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

"Kredi/burs başvuruları tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınacak."

Bu kapsamda başvuruların 2019 Ekim ayının ilk haftalarında başlaması bekleniyor.