MEB e-okul EBA kurs başvurusu nasıl yapılır? EBA kurs giriş ekranı TC ile EBA girişi nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, EBA yani Eğitim Bilişim Ağı uygulamasında öğretmenler ile buluşacak. Peki EBA nedir, EBA girişi nasıl yapılır, EBA'ya nasıl girilir şifre gerekir mi? İşte e okul şifresiyle girilecek olan EBA hakkında tüm merak edilenler... Devlet okulundaki öğretmenler EBA'ya ve EBA Ders'e MEBBİS şifreleriyle girebilirler. MEBBİS kaydı olan tüm öğretmenler e-devlet şifreleriyle de EBA'ya ve EBA Ders'e giriş yapabilirler. EBA öğrencilerin okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak eğitimlerine destek olacak materyalleri sunmayı amaçlamaktadır. Peki elektronik ortamda verilen EBA kursları ne zaman başlayacak? EBA'ya kayıt olmak isteyen tüm öğrenciler haberimizin içeriğinden e-kurs ekranına ulaşabilirsiniz.

Giriş Tarihi 20 Eylül 2019, 09:40 Güncelleme 20 Eylül 2019, 09:40
MEB e-okul EBA kurs başvurusu nasıl yapılır? EBA kurs giriş ekranı TC ile EBA girişi nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

MEB'in öğrenciler tarafından en çok ilgi gören uygulamalarından biri olan EBA yine Google'da en çok araştırılanlar arasına girdi. EBA yani Eğitim Bilişim Ağı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, EBA üzerinden öğretmenler ile buluşacağını bildirdi. Bunun üzerine birçok kişi EBA nedir, EBA'ya giriş nasıl olur, hangi şifreyle giriş yapılır sorularının yanıtlarını internette aramaya başladı. Resmî örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler EBA üzerinden "E-Okul Bilgileri İle Giriş Bölümü"nden kurs başvurusu yapabilecek. Yani özel okuldaki öğretmenler, ücretli öğretmenler ve devlet okulundaki öğrenciler EBA'ya ve EBA Ders'e e-okul şifreleriyle girebilirler.

EBA GİRİŞ SAYFASI! EBA'YA NASIL GİRİLİR

Özel okuldaki öğretmenler, ücretli öğretmenler ve devlet okulundaki öğrenciler EBA'ya ve EBA Ders'e e-okul şifreleriyle girebilirler.

* Özel okuldaki öğrenciler EBA'ya e-okul şifreleriyle girebilirler.

* Açıköğretim öğrencileri EBA'ya ve EBA Ders'e açıköğretim şifreleriyle girebilirler.

E KURS ÖĞRENCİ BAŞVURU EKRANI

EBA şifresi nasıl alır?

Öğrenciler EBA şifresini öğretmenlerinden alabilmektedirler. Öğretmenler MEBBİS sistemine giriş yaparak EBA şifresi alabiliyorlar. Özel okullarda görevli öğretmenler ise e-okul şifrelerini kullanarak EBA sisteminden şifre alabiliyorlar. Özel okul öğrencileri EBA şifresi alamıyorlar ancak sistem üzerinde şifresiz yapılabilen tüm işlemlerden faydalanabiliyorlar.

Öğrencilerin EBA sistemine giriş yapabilmeleri için bir EBA şifresine ihtiyaçları var. EBA şifresini öğrenciler sadece öğretmenlerinden alabilirler.

1- Öğretmenlerinden EBA giriş şifresini alan öğrencilerin öncelikle www.eba.gov.tr adresine girmeleri gerekiyor.

2- Sayfanın sağ üst köşesinde bulunan ''giriş'' butonuna tıklanır.

3- ''EBA Girişi'' sekmesinde, ''Kullanıcı Adı'' bölümüne T.C. kimlik numarası ve ''Şifre'' bölümüne EBA şifresi girilerek ''Giriş'' butonuna tıklanır.

4- Sayfanın sağ üst köşesindeki ''Giriş'' butonunun yerinde ad ve soyad bilgilerinin görünüyor olması EBA'ya sorunsuz bir şekilde giriş yapıldığını gösterir.

Yukarıda resimli olarak gösterdiğimiz tüm işlemleri doğru bir şekilde yapan öğrenciler, artık EBA sisteminden diledikleri gibi faydalanabilirler.

EBA modülüne giriş yapmak isteyen öğretmenlerin EBA şifresi oluşturması gerekmektedir. Bunun için EBA şifresi almak isteyen öğretmenler öncelikle http://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/ web sitesinden 'MEBBİS Girişi' kısmına tıklayarak Giriş Kodu, Kullanıcı Adı ve Şifre bilgilerini girmelidir. MEBBİS sistemine giriş yapan öğretmenlerin karşısına 'EBA Şifre Oluşturma Ekranı' gelecektir. Öğretmenler bu ekrandan şifre oluşturarak EBA'ya giriş yapabilirler.

EBA KURS BAŞVURU KİMLER YAPABİLİR? BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Kurslara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları,resmî/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilir. Resmî örgün eğitim kurumlarına, açık öğretim okullarına ve özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler kayıtlı oldukları okulun bulunduğu ilçe sınırı içindeki kurs merkezlerinden birine e-kurs modülünden başvuru yapabilir. Yaz dönemi kurslarında öğrenciler okullarının bulunduğu il/ilçe sınırları dışında kursa katılabilir. Resmî örgün eğitim kurumlarıile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler EBA web sitesinde bulunan "Giriş" butonuna tıklayarak açılan sayfada "E-Okul Bilgileri İle Giriş Bölümü" nden kurs başvurusu yapar. Açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler, kurs başvurusu için halk eğitimi merkezi müdürlüklerinden e-kurs şifresi alır. Bu şifre ile e-kurs modülüne giriş yaparak DYK komisyonlarınca belirlenen okulları tercih eder.

Kursiyerler, halk eğitimi merkezi müdürlüklerine diploma veya mezuniyet belgesi ile müracaat ederek, alacakları e-kurs şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar. Öğrenci/kursiyerler kurs merkezince belirlenen derslerden ve kurs talebinde bulunan öğretmenler arasından tercihte bulunarak başvuru yapar. Resmî örgün eğitim kurumlarıile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler, ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler. Açık öğretim okullarına devam etmekte olan öğrenciler ile kursiyerler ise e-kurs kullanım şifresi ile bu sınavlara katılabilirler.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Nedir?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi(VBS), MEB tarafından veli ve öğrencilerin hizmetine sunulmuş bir öğrenci bilgi sistemidir. Öğrencilerin okuldaki güncel durumunun online platformdan hızlı ve kolayca takip edilebilmesi amacı ile kurulmuştur. Günlük olarak eğitim verilerinin girişlerinin yapılmasıyla veliler, çocuklarının okul durumunu güncel olarak takip edebiliyor. Veliler, e-Okul VBS ile birlikte;

• Devamsızlık bilgisi,

• Sınav tarihleri,

• Sınav sonuçları,

• Ders programı,

• Okuduğu kitaplar,

• Aldığı belgeler,

• Diploma puanı,

• E-Karne,

• Okul duyuruları,
Gibi tüm güncel okul ve öğrenci bilgilerine hızlı ve kolayca ulaşabiliyor.

MEB E-Okul VBS Öğrenci Girişi Nasıl Yapılır?

E-Okul VBS giriş yapmak için MEB tarafından online ortamda hizmete açılan resmi e-Okul web sitesine giriş yapmak gerekiyor. E-Okul giriş için, öğrenci ve veliler, her öğrenci için özel olarak oluşturulan bilgileri kullanıyor. E-Okul girişi için;

• Tarayıcınızda E-Okul resmi web sitesi "e-okul.meb.gov.tr" adresini açın.

E-Okul web sayfasında E-Okul VBS giriş için sağ kısımdaki "Veli Bilgilendirme Sistemi" kısmındaki bilgileri doldurun. Bu kısımda giriş işlemi için;

• Veli Bilgilendirme Sistemi giriş kısmında bulunan görseldeki sayıları altında bulunan "Resimdeki Rakamlar" kısmına eksiksiz ve doğru olarak girin.

• Öğrenci T.C. kimlik numarası kısmına sistemine giriş yapmak istediğiniz çocuğunuzun kimlik numarasını girin.

• Öğrenci için MEB tarafından belirlenmiş olan "Öğrenci Okul Numarası" bilgisini girin.

• Son olarak altta bulunan "Giriş" butonuna basın.
Bu işlemler ile kolayca çocuğunuz için oluşturulan öğrenci bilgilerinin bulunduğu e-Okul VBS sayfasına ulaşabilirsiniz.