KYK 5. yedek yurt ne zaman açıklanacak? 2019 KYK yedek yurt sonuçları nasıl öğrenilir?

KYK 5. yedek yurt sonuçları heyecanla bekleniyor. KYK tarafından gerçekleştirilen yurt yerleştirmelerinde kayıt hakkı kazanamayan öğrencile için yedek yurt işlemi yapılıyor. İlk dört sonuçların açıklanmasının ardından şimdi sıra 5. sonuçlarda. Peki, KYK 5. yedek yurt sonuçları ne zaman açıklanacak? Yurt sonuçları nasıl görüntülenir?

Giriş Tarihi 18 Eylül 2019, 08:50 Güncelleme 18 Eylül 2019, 10:55
KYK 5. yedek yurt ne zaman açıklanacak? 2019 KYK yedek yurt sonuçları nasıl öğrenilir?

İÇİNDEKİLER

KYK 5. yedek yurt sonuçları için gerri sayım başladı. Kredi be Yurtlar Kurumu tarafından ilk üç yedek yurt sonuçlarının açıklanmasının ardından dördüncü yedek yurt sonuçları pazartesi günü açıklandı. Bu sonuçlara göre, kayıt hakkı kazanamayanlar 5. yedek yurt sonuçlarını beklemeye başladı. Peki, KYK 5. yedek yurt ne zaman açıklanacak? 2019 KYK yedek yurt sonuçları nasıl öğrenilir? İşte konu ile ilgili detaylar...

KYK 5. YEDEK YURT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yedek yurt yerleştirmelerinin ilki 5 Eylül'de, ikinci yedek yerleştirme 9 Eylül'de üçüncü yedek yerleştirme ise 12 Eylül'de gerçekleştirildi. Yedek yerleştirmelerin bu tarihlerden sonra da her pazartesi ve perşembe günleri yapılmaya devam edileceği bildirilmişti.

Bu açıklamanın ardından 4. yedek yurt sonuçları 16 Eylül'de açıklandı. Merakla beklenen KYK 5. yedek yurt sonuçları ise 19 Eylül Perşembe günü açıklanacak.

KYK yedek yurt sonuçları açıklandığında aşağıdaki link üzerinden sorgulayabilirsiniz.

SONUÇLAR BU SAYFADA OLACAK

KYK YURT İLK KAYIT ÜCRETİ NE KADAR?

İlk kayıt ücreti, öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösteriyor. Yerleştirme işlemini takip eden ay itibarıyla sadece aylık yurt ücreti ödenecek. Güvence bedeli ise bir defaya mahsus alınmakta olup yurttan kayıt sildirildiğinde iade ediliyor. KYK yurtlarının aylık ücretleri, 200 TL ile 340 TL arasında değişiyor. KKTC yurtlarında bu rakam 400 TL olarak uygulanıyor.

KYK TAAHHÜTNAME NASIL ONAYLANIR?

İlk kayıt ücretini ödeyen öğrenciler yurt kayıt işlemlerini, e-Devlet şifresi ile https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ adresindeki YURT KAYIT İŞLEMLERİ linkinden "Yurt Taahhütname Onayı" yaparak tamamlayacak. Öğrencilerin kayıt işlemi için yurdun bulunduğu şehre gidip başvurma zorunluluğu bulunmuyor.

BAŞVURUSU İLERİ BİR TARİHTE ALINACAK OLANLAR

Ek kontenjan ya da özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim kurumuna yerleşen, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler, yurt içi ve yurt dışı değişim programları, lisans tamamlama, lisansüstü öğrenciler ve ülkemize kendi imkânlarıyla gelen uluslararası öğrenciler için yurt başvuruları ilerleyen günlerde alınacak.

KREDİ VE BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Kredi/burs başvuruları da tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınacak.