ÖSYM 2019: YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS ek yerleştirme sonuçları sorgulama nasıl yapılır?

Üniversiteye yerleştirme yapabilmek için gerçekleştirilen YKS'de ikinci tercih dönemi sona erdi. İlk yerleştirme sonuçlarına göre, herhangi bir üniversiteye yerleşemeyenler ek tercih bildiriminde bulundu. Şimdi ise sıra sonuçlarda. Peki, YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS ek yerleştirme sonuçları sorgulama nasıl yapılır?

Giriş Tarihi 12 Eylül 2019, 11:48 Güncelleme 12 Eylül 2019, 12:16
ÖSYM 2019: YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS ek yerleştirme sonuçları sorgulama nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

YKS ek tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. Yeni eğitim döneminin başlaması ile birlikte üniversite adayları sonuçlara kilitlendi. 5-11 Eylül 2019 tarihleri arasında alınan ek tercihlerin sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Gözler ÖSYM'den gelecek müjdeli habere çevrildi. Peki, YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS ek yerleştirme sonuçları sorgulama nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

YKS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2019 YKS ek tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli olmadı. Sonuçların, tercih işlemlerinin bitmesinin ardından bir hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

EK YERLEŞTİRME ÜCRETİ YATIRMA İŞLEMİ BUGÜN SON

2019 YKS ek yerleştirme ücreti 20,00 TL olarak belirlendi. Öğrenciler ek yerleştirme ücretlerini 12 Eylül 2019 tarihine kadar yatırabilecekler.

Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Türk Ekonomi Bankası'nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

ING Bank'ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Vakıf Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, internet bankacılığı, mobil bankacılık ve ATM (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.)

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yerleştirmede adaylar, yükseköğretim programlarına, ilgili yerleştirme puanları ile varsa ek puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM'ce yerleştirilir. Tablo 6A ve 6B ortaöğretimdeki alanlar ile aynı alanda olduğu kabul edilen lisans programlarını; Tablo 6C ise mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarındaki alanların devamı niteliğinde olduğu kabul edilen ve adayların ek puanları ile yerleştirilebilecekleri ön lisans programlarını göstermektedir. Adayların ek puanlarıyla yerleştirilecekleri yükseköğretim programları öğrenebilmeleri için Tablo 6A,6B.1ve 6C'de kendi alanlarını bulmaları ve bu alanların altındaki yükseköğretim programlarını incelemeleri gerekmektedir.

Ek yerleştirme işlemine alınan tüm adayların sonuçları http://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacaktır. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

YKS EK KAYITLAR NE ZAMAN?

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 23-27 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 23-25 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

Kayıt tarihleri,adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında da yer alacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur.

Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır.