KYK 2. yedek yurt sonuçları açıklanıyor! 2019 KYK yedek yurt sonuçları sorgulama nasıl yapılır?

KYK 2. yedek yurt sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. KYK tarafından geçtiğimiz gün ilk yedek yerleştirme sonuçları açıklanmıştı. Bunun sonucunda yerleşemeyen öğrecniler 2. yedek sonuçlarını bekliyor. Peki, KYK yurt sonuçları açıklandı mı? KYK 2. yedek yurt sonuçları sorgulama nasıl yapılır? 2019 KYK taahhütname nasıl onaylanır?

Giriş Tarihi 09 Eylül 2019, 10:18 Güncelleme 09 Eylül 2019, 12:05
KYK 2. yedek yurt sonuçları açıklanıyor! 2019 KYK yedek yurt sonuçları sorgulama nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

KYK 2. yedek yurt sonuçları için tarih belli oldu. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yedek yurt yerleştirme takvimine göre ilk sonuçlar 5 Eylül'de tamamlanmıştı. Sonuçlara göre herhangi bir KYK yurduna yerleşemeyen öğrenciler için 2. yedek yurt yerleştirme yapılacak. Peki, KYK yurt sonuçları açıklandı mı? KYK 2. yedek yurt sonuçları sorgulama nasıl yapılır? 2019 KYK taahhütname nasıl onaylanır? KYK yurt taahhütname nasıl onaylanır? İşte ayrıntılar...

KYK 2. YEDEK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

KYK yedek yurt sonuçları açıklandı. Sonuçlara aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

SONUÇLAR BU SAYFADA OLACAK

KYK YURT İLK KAYIT ÜCRETİ NE KADAR?

İlk kayıt ücreti, öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösteriyor. Yerleştirme işlemini takip eden ay itibarıyla sadece aylık yurt ücreti ödenecek. Güvence bedeli ise bir defaya mahsus alınmakta olup yurttan kayıt sildirildiğinde iade ediliyor. KYK yurtlarının aylık ücretleri, 200 TL ile 340 TL arasında değişiyor. KKTC yurtlarında bu rakam 400 TL olarak uygulanıyor.

KYK TAAHHÜTNAME NASIL ONAYLANIR?

İlk kayıt ücretini ödeyen öğrenciler yurt kayıt işlemlerini, e-Devlet şifresi ile https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ adresindeki YURT KAYIT İŞLEMLERİ linkinden "Yurt Taahhütname Onayı" yaparak tamamlayacak. Öğrencilerin kayıt işlemi için yurdun bulunduğu şehre gidip başvurma zorunluluğu bulunmuyor.

KYK 3. YEDEK YURT YERLEŞTİRME NE ZAMAN?

Yurt yedek yerleştirme işlemlerinin ilk üç yerleştirme takvimi açıklanmıştı. Belirlenen takvime göre yedek yurt yerleştirmelerinin ilki 5 Eylül'de açıklandı. İkinci yedek yerleştirme 9 Eylül'de, üçüncü yedek yerleştirme ise 12 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Yedek yerleştirme işlemleri bu tarihlerden sonra da her pazartesi ve perşembe günleri yapılmaya devam edilecek.

BAŞVURUSU İLERİ BİR TARİHTE ALINACAK OLANLAR

Ek kontenjan ya da özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim kurumuna yerleşen, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler, yurt içi ve yurt dışı değişim programları, lisans tamamlama, lisansüstü öğrenciler ve ülkemize kendi imkânlarıyla gelen uluslararası öğrenciler için yurt başvuruları ilerleyen günlerde alınacak.

KREDİ VE BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Kredi/burs başvuruları da tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınacak.