E okul veli bilgilendirme sistemine nasıl girilir? eokul.meb.gov.tr: 2019 e-okul MEB giriş ekranı!

2019 e-okul MEB giriş ekranı! E okul veli bilgilendirme sistemine nasıl girilir? eokul.meb.gov.tr adresinde. e-Okul giriş ekranı! Teknolojik gelişmeler ile birlikte internet üzerinden çeşitli konular hakkında bilgi edinme kolaylaştı. Globalleşen dünyada internet kısa sürede bilgiye ulaşma fırsatı sunuyor. Veliler ise öğrenciler notları ve devamsızlık bilgilerini internet üzerinde e-Okul sisteminden öğreniyorlar. İşte e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi giriş ekranı! Milli Eğitim Bakanlığı'nın dijital platform üzerinde yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayfası üzerinden veliler, çocuklarının okuldaki durumlarına ilişkin olarak güncel ve ayrıntılı bilgiler alabiliyor.

Giriş Tarihi 10 Eylül 2019, 09:20 Güncelleme 10 Eylül 2019, 09:20
E okul veli bilgilendirme sistemine nasıl girilir? eokul.meb.gov.tr: 2019 e-okul MEB giriş ekranı!

İÇİNDEKİLER

Okullar bugün açıldı. Milyonlarca öğrenci ilk ders zili ile birlikte uzun bir döneme adım attı. Bu bağlamda e-okul sitesine milyonlar akın etti. eokul.meb.gov.tr adresinden öncelikle e-okul sistemini telefonumuza indirmek için telefonunuz akıllı telefon olması gerekiyor. Akıllı telefonlarda bulunan 'play store' uygulamasına e okul yazarak çıkan uygulamayı telefonunuza indirmeli ve yüklemelisiniz. E-Okul şifre alma ve değiştirme işlemleri de bir kaç işlem ile yapılmaktadır. Aşağıda yer alan adımları izleyerek e-okul şifresi alarak sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Okul VBS sistemine giriş yapmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı "https://eokul.meb.gov.tr/" adresine giriş sağladıktan sonra ise sağ tarafta yer alan "Veli Bilgilendirme Sistemi" başlığı altındaki istenen bilgileri doldurmak gerekmektedir.

e-okul VBS sistemi telefona nasıl yüklenir?

Öncelikle e-okul sistemini telefonumuza indirmek için telefonunuz akıllı telefon olması gerekiyor. Akıllı telefonlarda bulunan 'play store' uygulamasına e okul yazarak çıkan uygulamayı telefonunuza indirmeli ve yüklemelisiniz.

E OKUL GİRİŞ NASIL YAPILIR?

e-Okul sistemi veliler ve öğrenciler için büyük kolaylık sağladı.

E-Okul VBS sistemine giriş yapmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı "https://eokul.meb.gov.tr/" adresine giriş sağladıktan sonra ise sağ tarafta yer alan "Veli Bilgilendirme Sistemi" başlığı altındaki istenen bilgileri doldurmak gerekmektedir. Bu aşamada istenilen bilgiler ise T.C. Kimlik Numarası, Öğrenci Numarası ve güvenlik kodudur. Bu bilgiler doğru girildiği zamab ikinci aşamaya geçiliyor.

E-Okul sisteminin ikinci aşamasında ise öğrencinin kimlik bilgileri ve okul bilgileri sorulmaktadır. Aynı zamanda öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe bilgisi, öğrencinin doğum tarihi, öğrencinin okuduğu şube ve öğrenci fotoğrafı istenmektedir. Bilgiler doğru girildiği zaman sistem açılır.

E-OKUL GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

E-OKUL HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ŞİFRE NASIL DEĞİŞTİRİLİYOR?

E-Okul şifre alma ve değiştirme işlemleri de bir kaç işlem ile yapılmaktadır. Aşağıda yer alan adımları izleyerek e-okul şifresi alarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

E-okul veli bilgilendirme sistemine şöyle giriş yapabilirsiniz;

Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.

Sonrasında ise bir ekran gelecektir ve burada; 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler yer alır.

Devamında tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıklayınız.

E-OKUL SİSTEMİNİN ÖĞRENCİLERE SAĞLADIĞI FAYDALAR NEDİR?

Sınav sonuçlarını öğrenmek
Haftalık ders programını öğrenebilir
Devamsızlık gün sayısını öğrenebilir
Sınav tarihlerini öğrenebilir
Sorumluluk sınav tarihlerini öğrenebilir
Yıl sonu ortalamasını öğrenebilir

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın dijital platform üzerinde yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayfası üzerinden veliler, çocuklarının okuldaki durumlarına ilişkin olarak güncel ve ayrıntılı bilgiler alabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dijital platform üzerinde oluşturulan bu E-Okul sistemi üzerinden veliler çocuklarının okul durumuna ilişkin bilgi alabilmek için okula gitmeye vakit ayırmakta zorlanıyor ve vakit bulamıyor. Bulunduğu her yerden sadece internete bağlanarak dakikalar içerisinde çocuklarının okul durumunu inceleyebilmelerine yardımcı oluyor. Böylelikle velilerin, çocuklarının okulda ihtiyaç duyduğu ilgi ve desteği en etkin şekilde oluşturabiliyor. E-Okul sisteminin giriş sayfasına erişim sağlanabiliyor olması velilerin evde veya ofiste gibi hayatın her alanında internete bağlanarak, çocuklarının okuldaki güncel durumları ile ilgili olarak bilgi almalarına yol açıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın sanal eğitim portalı E-Okul sisteminde yer alan öğrenci bilgileri öğretmenler tarafından E-Okul yönetim bilgi sistemi sayfası üzerinden düzenli olarak girilerek, güncel halde tutuluyor. Böylelikle artık Türkiye'de öğrenci bilgilerinin karışıklığı gibi bir durum ile karşı karşıya kalınmayan modernize bir yapı uygulanmaya başlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde veliler artık internete bağlanabildiği her yerden çocukların not bilgisi ve devamsızlık bilgisi gibi önem arz eden bilgilerine erişim sağlayabiliyor olması nedeni ile okula gitmek zorunda kalmadan çocukların en güncel eğitim durumlarını inceleyebilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde her eğitim günü sonunda öğrencilerin eğitim dosyalarında güncelleme yapılarak, dosyanın her zaman güncel kalması ve böylelikle de velilerin internet üzerinden çocuklarının eğitim bilgilerinin en güncel halini görüntüleyebilmesi sağlanabiliyor. Bu sebeple de günümüzün modern eğitim sistemi içerisinde E-Okul sisteminin oldukça önemli bir konumu bulunuyor. Özellikle de öğrencilerin dönem ve yıl sonunda aldıkları karneler dahi internet üzerinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı'nın E-Okul sisteminde karne bilgisi sayfasında velilere sunuluyor.

Dijital platform üzerinde son derece pratik bir şekilde şifresiz olarak giriş yapılabilen E-Okul veli bilgilendirme sisteminde not bilgisi, karne bilgisi, devamsızlık bilgisi, haftalık ders programı, alınan dersler, derslere giren öğretmenler, sınav tarihleri, sınav sonuçları, sözlü notları ve başarı belgesi bilgileri öğrenilebiliyor. Dijital platform üzerinde e-okul.meb.gov.tr adresinden doğrudan erişim sağlayabildikleri E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayfasında giriş işlemlerini ise çocuklarının T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerini girerek, sisteme giriş yapabiliyor. Veliler ayrıca E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde çocuklarının genel başarı durumunu gösteren şube ortalaması grafiğine ve geçmiş yıllara ait eğitim bilgilerine de kolay bir şekilde ulaşabilme imkanına sahip olabiliyor.