AÖF yaz okulu sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak? 2019 AÖF yaz okulu sınavı ne zaman?

AÖF yaz okulu sınavları için geri sayım başladı. Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek olan yaz okulu sınavına katılacak öğrenciler, sınava nerede gireceklerini merak ediyor. Peki, 2019 AÖF yaz okulu sınavı ne zaman yapılacak? AÖF yaz okulu sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 09 Eylül 2019, 09:04 Güncelleme 09 Eylül 2019, 09:38
AÖF yaz okulu sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak? 2019 AÖF yaz okulu sınavı ne zaman?

İÇİNDEKİLER

AÖF yaz okulu sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak? 2019 AÖF yaz okuluna başvuru yapan öğrenciler sınav için hazırlıklarını sürdürüyor. Sınava sayılı günler kala sınava girilecek yer bilgisi gösteren sınav giriş belgesinin ne zaman yayınlanacağı öğrencilerin gündeminde. Yaz okulu sınav merkezi tercihini 30 Temmuz'a kadar yapan öğrencilerin katılacağı AÖF yaz okulu sınavı ne zaman? 2019 AÖF yaz okulu sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak? İşte konu ile ilgili detaylar...

AÖF YAZ OKULU SINAVI NE ZAMAN?

Yaz okulu sınavları 14-15 Eylül 2019 tarihlerinde yapılacaktır. Yaz okulu sınavlarının bütün illerde yapılması planlanmaktadır.

AÖF YAZ OKULU SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖF yaz okulu sınav giriş belgesinin ne zaman açıklanacağı konusunda resmi bir açıklama yapılmadı. Bu haftasonu gerçekleştirilecek AÖF ya okulu sınavına giriş belgelerinin kısa süre içerisinde erişime açılması bekleniyor.

YAZ OKULUNA KİMLER KAYIT YAPTIRABİLİR?

1- Yaz okuluna güz ve bahar döneminde kayıt yenileten-yeniletmeyen, yarı yıl fark etmeksizin tüm Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Fakültelerin öğrencileri kayıt yaptırabilir.
2- 2018-2019 öğretim yılında son kez yapılacak üç ders sınavına girme hakkı bulunan öğrenciler isterlerse yaz okuluna başvurabilirler. Ancak yaz okuluna kayıt yaptıran öğrenci, üç ders sınavına katılamaz.
3- Öğrenciler, üst yarıyıl ya da alt yarıyıllardan hiç almadıkları dersleri yaz okulunda alabilir. Tüm bu koşullarda yaz okulunda en fazla 5 ders seçebilirler.
4- Öğrenim gördüğü programda FF harf notlu dersi/dersleri olan öğrenci yaz okulunda bu dersi/dersleri alabilir.
5- Genel Not Ortalaması (GNO) 2,00'ın altında olan öğrenciler, koşullu geçtikleri dersleri yani CD, DC ve DD harf notu aldıkları ders/dersleri yaz okulunda alabilir.

YAZ OKULUNDA DEVAM ZORUNLULUĞU VAR MIDIR?

Yaz okulu, öğrencilerimize öğrenimlerini belirlenen süreden önce tamamlama fırsatı vereceği gibi, bütünleme sınavı taleplerinin de karşılanması anlamına geliyor.

Yaz okulunda Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapıldığından dolayı devam zorunluluğu bulunmamaktadır.

YAZ OKULU ÖĞRETİM ÜCRETİ TUTARI NEDİR?

Yaz okulu ücretleri aşağıdaki belirtilmiştir.
Alınan Ders Sayısına Göre Ödenecek Öğretim Gideri Ücreti
Yaz okulunda 1 Ders alan öğrenci Toplam ₺160,00 öder.
Yaz okulunda 2 Ders alan öğrenci Toplam ₺175,00 öder.
Yaz okulunda 3 Ders alan öğrenci Toplam ₺190,00 öder.
Yaz okulunda 4 Ders alan öğrenci Toplam ₺205,00 öder.
Yaz okulunda 5 Ders alan öğrenci Toplam ₺220,00 öder.