Üniversiteler ne zaman açılacak? 2019-2020 güz döneminde üniversiteler hangi tarihte açılıyor?

YKS üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından kayıt dönemi işlemleri de tamamlandı. Eylül ayının başında olduğumuz şu günlerde üniversiteli olan gençlerin heyecanlı bekleyiş başladı. "Üniversiteler ne zaman açılacak?" sorusu bu nedenle merakla araştırılan konulara arasında yer alıyor. Peki, 2019-2020 güz döneminde üniversiteler hangi tarihte açılıyor?

Giriş Tarihi 06 Eylül 2019, 17:42 Güncelleme 06 Eylül 2019, 22:52
Üniversiteler ne zaman açılacak? 2019-2020 güz döneminde üniversiteler hangi tarihte açılıyor?

İÇİNDEKİLER

İlkokul, ortaokul ve liselerde yeni eğitim öğretim yılı için geri sayım başladı. Yeni eğitim öğretim yılında yüz binlerce öğrenci üniversiteye başlayacak. Bu nedenle öğrenciler "Üniversiteler ne zaman açılacak?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, üniversiteler hangi tarihte başlayacak? İşte konu hakkında merak edilen bilgiler...

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Üniversitelerin hangi tarihte açılacağı bilgisi, fakültelere göre farklı günlerde gerçekleşebilmektedir. Konuyla ilgili en net bilgi, üniversite ve fakültelerin internet sitelerinde yer alan akademik takvimler aracılığıyla öğrenilebilmektedir. Açılma tarihleri, üniversite ve fakültelere göre farklı günlerde gerçekleşebilecek.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

MEB resmi takviminde İlkokul 1. sınıflar, 2 Eylül 2019 tarihinde başlayacak, diğer sınıflar ise 9 Eylül 2019 Pazartesi günü okula başlayacak.

YKS EK TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

İşte konu hakkında ÖSYM'den yapılan açıklama...

"Adaylar, 2019-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 05-11 Eylül 2019 tarihleri arasında T.C. Kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklardır. 2019-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzuna, aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.

Ek yerleştirme işlemleri, 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2019-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacaktır."