ÖSYM ek tercih kılavuzu 2019 yayınlandı mı? YKS ek tercihler ne zaman başlıyor? Boş kontenjanlar açıklandı mı?

YKS'de ek tercih dönemi heyecanla bekleniyor. Üniversitelerin açılmasına kısa süre kaldı. ÖSYM tarafından üniversite yerleştirmeleri tamamlandı. Şimdi ise sırada ek yerleştirmeler var. Üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler için alınacak ek tercihin takvimi merak ediliyor. Peki, ÖSYM ek tercih kılavuzu 2019 yayınlandı mı? YKS ek tercihler ne zaman başlıyor? Boş kontenjanlar açıklandı mı?

Giriş Tarihi 03 Eylül 2019, 10:14 Güncelleme 03 Eylül 2019, 10:24
ÖSYM ek tercih kılavuzu 2019 yayınlandı mı? YKS ek tercihler ne zaman başlıyor? Boş kontenjanlar açıklandı mı?

İÇİNDEKİLER

YKS ek tercihler ne zaman başlıyor? 2019 yılı üniversite yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yapıldı. Yerleştirme sonuçlarına göre, herhangi bir üniversiteye kayıt yapmaya hak kazanamayan adaylar, ek tercih dönemini bekliyor. Gözler ÖSYM'den gelecek müjdeli habere çevrildi. Peki, ÖSYM ek tercih kılavuzu 2019 yayınlandı mı? YKS ek tercihler ne zaman başlıyor? Üniversite boş kontenjanlar açıklandı mı? İşte ayrıntılar...

YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLIYOR?

YKS ek tercihler için geri sayım başladı. Ek tercih yapacak öğrenciler konu ile ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Ancak ek tercihlerin hangi tarihte başlayacağı konusunda resmi açıklama bulunmuyor. Geçtiğimiz sene YKS yerleştirme sonuçları 31 Ağustos'ta açıklanmış ek yerleştirme ise 14-20 Eylül'de alınmıştı. Buna göre, 2019 YKS ek yerleştirme için tercih kılavuzunun 2-6 Eylül tarihleri arasında yayınlanması bekleniyor.

Ek yerleştirme kılavuzu yayınlanır yayınlanmaz tercih takvimi de belli olacak.

ÜNİVERSİTE BOŞ KONENJANLAR BELLİ OLDU MU?

YKS tercih kılavuzu henüz yayınlanmadığı için üniversitelerin boş kontenjanları ve taban puanları da henüz açıklanmadı. Kılavuz yayınlanır yayınlanmaz haberimizin içeriğinde yer alacak.

Tercih kılavuzunun yayınlanması ile birlikte adaylar, mezun oldukları okul türünü, puanlarını göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyeceklerdir. Adaylar, sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşuluyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını belirleyeceklerdir.

EK YERLEŞTİRME NEDİR?

Üniversite sınav sonuçları açıklandıktan sonra öğrencilerin kayıt işlemini gerçekleştirmeleri sonucu boş kalan bölümler ÖSYM'ye bildirilir. boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılır. Herhangi bir üniversiteye yerleştirilen öğrenciler ek yerleştirmeden faydalanamıyor. Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyuruluyor.