2019 YKS ek tercihler ne zaman başlıyor? ÖSYM üniversite ek yerleştirme tarihlerini açıkladı!

İlk tercihler neticesinde herhangi eğitim kurumuna yerleşemeyen öğrencilerin heyecanla beklediği YKS ek tercihlere dair detaylar ÖSYM tarafından açıklandı. Öğrenciler bu nedenle şimdi arama motorlarında YKS ek tercihler ne zaman başlıyor sorusuyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Peki, ek tercihler hangi tarihte yapılacak? İşte konu hakkında bilgiler…

Giriş Tarihi 03 Eylül 2019, 18:21 Güncelleme 03 Eylül 2019, 18:31
2019 YKS ek tercihler ne zaman başlıyor? ÖSYM üniversite ek yerleştirme tarihlerini açıkladı!

İÇİNDEKİLER

2019 YKS ek yerleştirme kılavuzu ÖSYM tarafından yayınlandı. Herhangi bir kuruma yerleşemeyen öğrenciler şimdi büyük bir heyecanla YKS ek tercih tarihlerini araştırıyor. Bu nedenle 2019 YKS ek tercihler ne zaman başlıyor sorusu merakla araştırılan konular arasında bulunuyor. İşte YKS ek tercih yerleştirme tarihleri...

YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLIYOR?

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Adaylar, 2019-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 05-11 Eylül 2019 tarihleri arasında T.C. Kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklardır. 2019-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzuna, aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.

Ek yerleştirme işlemleri, 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2019-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacaktır."

YKS EK TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

ÜNİVERSİTE EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

Ek yerleştirme tercih ücreti 20,00 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır.

ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacaktır.​

YKS EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2019-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır. Ek yerleştirme tarihleri ÖSYM tarafından duyurulacak.

Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır. Ek Yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır.