Ek tercihler başladı mı? 2019 YKS ek yerleştirme ne zaman? Üniversite ek kontenjanlar belli oldu mu?

YKS'de ek tercih dönemi heyecanla bekleniyor. Ek tercih yapacak adaylar başvuruların ne zaman başlayacağını araştırıyor. Yerleştirmelerin tamamlanması ile birlikte ek tercih dönemi konusunda ÖSYM'den müjdeli haber geldi mi? Ek tercihler başladı mı? 2019 YKS ek yerleştirme ne zaman? Üniversite ek kontenjanlar belli oldu mu?

Giriş Tarihi 30 Ağustos 2019, 17:15 Güncelleme 30 Ağustos 2019, 17:23
Ek tercihler başladı mı? 2019 YKS ek yerleştirme ne zaman? Üniversite ek kontenjanlar belli oldu mu?

İÇİNDEKİLER

Ek tercihler başladı mı? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından üniversite yerleştirmeleri için gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında tercihler alınmış yerleştirmeler tamamlanmıştı. Herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler ek tercih ile yerleştirme bekleyecekler. Peki, Ek tercihler başladı mı? 2019 YKS ek yerleştirme ne zaman? Üniversite ek kontenjanlar belli oldu mu? İşte konu ile ilgili detaylar...

YKS EK TERCİHLER BAŞLADI MI?

YKS ek tercih kılavuzu henüz yayınlanmadı. Ek tercih takvimini bekleyen öğrenciler gelecek müjdeli haberi bekliyor. Ancak konu ile ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Geçtiğimiz sene YKS yerleştirme sonuçları 31 Ağustos'ta açıklanmış ek yerleştirme ise 14-20 Eylül'de alınmıştı. Buna göre, 2019 YKS ek yerleştirme için tercih kılavuzunun bu hafta içerisinde yayınlanması bekleniyor.

Ek yerleştirme kılavuzu yayınlanır yayınlanmaz tercih takvimi de belli olacak.

YKS EK KONTENJANLAR VE TABAN PUANLAR AÇIKLANDI MI?

YKS tercih kılavuzu henüz yayınlanmadığı için üniversitelerin boş kontenjanları ve taban puanları da henüz açıklanmadı. Kılavuz yayınlanır yayınlanmaz haberimizin içeriğinde yer alacak.

Tercih kılavuzunun yayınlanması ile birlikte adaylar, mezun oldukları okul türünü, puanlarını göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyeceklerdir. Adaylar, sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşuluyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını belirleyeceklerdir.

EK YERLEŞTİRME NEDİR?

Üniversite sınav sonuçları açıklandıktan sonra öğrencilerin kayıt işlemini gerçekleştirmeleri sonucu boş kalan bölümler ÖSYM'ye bildirilir. boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılır. Herhangi bir üniversiteye yerleştirilen öğrenciler ek yerleştirmeden faydalanamıyor. Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyuruluyor.