KPSS sonuçları ÖSYM saat kaçta ne zaman açıklanır son bilgisi

Milyonlarca memur adayı için büyük gün geldi! KPSS sonuçları açıklandı. ÖSYM sonuç sorgulama ekranını bugün açıldı.ÖSYM tarafından 2019 Kamu Personel Seçme Sınavı lisans düzeyi sonuçları "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden açıklandı. Sisteme giriş şifresini unutanlar e devlet şifresi ile de KPSS sonucunu sorgulayacak. Kamuya sadece memur alınmamaktadır. Memur unvanının yanı sıra; işçi, 4/B'li sözleşmeli personel, 399'a tabi sözleşmeli personel statüsünde de istihdam yapılmaktadır.

Giriş Tarihi 29 Ağustos 2019, 12:41 Güncelleme 29 Ağustos 2019, 12:46
KPSS sonuçları ÖSYM saat kaçta ne zaman açıklanır son bilgisi

İÇİNDEKİLER

Büyük gün geldi çattı. Milyonların beklediği KPSS sonuçları bugün açıklanıyor. KPSS sonuçları için dikkatler ÖSYM sonuç sorgulama sayfasına çevrildi. Bu anlamda memur olmak ve devlet kadrolarına sınav ile girmek isteyen vatandaşların girdiği 2019 KPSS sonuçları bugün, yani 29 Ağustos Perşembe günü açıklanıyor. ÖSYM, Genel Kültür - Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri ve alan sınavlarına giren adayların sınav sonuçlarının açıklanacağı günü önceden belirtmişti.

PEKİ KPSS SONUÇLARI NEREDEN SORGULANACAK

KPSS sınav sonuçları ÖSYM'nin internet sisteminden sorgulanabilecek. Adaylar, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemin (https://ais.osym.gov.tr) üzerinden ya da ÖSYM sonuç sorgulama sayfasından KPSS sınav sonucunuzu görüntüleyebilecek

KPSS SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

(KPSS sonuçları açıklandığında link aktif olacaktır)

ÖSYM BAŞKANI AYGÜN'DEN AÇIKLAMA

Değerli KPSS adaylarımız, Temmuz ayında ardışık 3 hafta sonu uyguladığımız 2019-KPSS sonuçlarını daha önce belirlediğimiz ve ilan ettiğimiz tarihte açıklayacağız. ÖSYM tarafından duyurulan KPSS sınav sonuç tarihine göre sonuçlar 29 Ağustos tarihinde adayların erişimine açılacak.

KPSS sınav sonuçları açıklandığı andan itibaren sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numarası ve şifresi ile sorgulanabilecek.

ÖSYM ŞİFRESİNİ UNUTANLAR SONUÇLARI NASIL ÖĞRENEBİLECEK

Sınava giren adaylar sonuçlar için T.C. Vatandaşlık numarası ve şifre ile öğrenebilmektedir. Şifre unutulduğunda internet üzerinden "ücretsiz" nasıl alınır? Şifremi unuttum bölümü tıklanır, T.C. Kimlik vatandaş numarası ve güvenlik kodu yazılır. İleri butonu tıklanır, kimlik bilgisi kontrol bölümünde vatandaşlık belgesinde istenilen bölümler yazılır. Son olarak Güvenlik sorusu Kontrol bölümünde önceden belirlediğiniz soruya cevap vererek yeni şifre alınır.

KPSS AÇIKLANDIKTAN SONRA SÜREÇ NASIL DEVAM EDECEK

Kamuya sadece memur alınmamaktadır. Memur unvanının yanı sıra; işçi, 4/B'li sözleşmeli personel, 399'a tabi sözleşmeli personel statüsünde de istihdam yapılmaktadır. Bu alımların tümü 2019 KPSS sonuçları kullanılmaktadır.