E okul veli bilgilendirme sistemine nasıl girilir?

Teknolojik gelişmeler ile birlikte internet üzerinden çeşitli konular hakkında bilgi edinme kolaylaştı. Globalleşen dünyada internet kısa sürede bilgiye ulaşma fırsatı sunuyor. Veliler ise öğrenciler notları ve devamsızlık bilgilerini internet üzerinde e-Okul sisteminden öğreniyorlar.

Giriş Tarihi 27 Ağustos 2019, 09:16 Güncelleme 09 Eylül 2019, 18:01
E okul veli bilgilendirme sistemine nasıl girilir?

İÇİNDEKİLER

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi giriş ekranı! e-Okul VBS sisteminden öğrencilerin notlarından devamsızlık bilgilerine kadar okul hayatları ile ilgili pek çok detaylara erişim sağlanabiliyor. e-Okul giriş sayfasını sizler için araştırdık. İşte e-Okul giriş ekranı! E-Okul VBS sistemine giriş yapmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı "https://eokul.meb.gov.tr/" adresine giriş sağladıktan sonra ise sağ tarafta yer alan "Veli Bilgilendirme Sistemi" başlığı altındaki istenen bilgileri doldurmak gerekmektedir

E OKUL GİRİŞ NASIL YAPILIR?

e-Okul sistemi veliler ve öğrenciler için büyük kolaylık sağladı.

E-Okul VBS sistemine giriş yapmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı "https://eokul.meb.gov.tr/" adresine giriş sağladıktan sonra ise sağ tarafta yer alan "Veli Bilgilendirme Sistemi" başlığı altındaki istenen bilgileri doldurmak gerekmektedir. Bu aşamada istenilen bilgiler ise T.C. Kimlik Numarası, Öğrenci Numarası ve güvenlik kodudur. Bu bilgiler doğru girildiği zamab ikinci aşamaya geçiliyor.

E-Okul sisteminin ikinci aşamasında ise öğrencinin kimlik bilgileri ve okul bilgileri sorulmaktadır. Aynı zamanda öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe bilgisi, öğrencinin doğum tarihi, öğrencinin okuduğu şube ve öğrenci fotoğrafı istenmektedir. Bilgiler doğru girildiği zaman sistem açılır.

E-OKUL GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

E-OKUL HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ŞİFRE NASIL DEĞİŞTİRİLİYOR?

E-Okul şifre alma ve değiştirme işlemleri de bir kaç işlem ile yapılmaktadır. Aşağıda yer alan adımları izleyerek e-okul şifresi alarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

E-okul veli bilgilendirme sistemine şöyle giriş yapabilirsiniz;

Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.

Sonrasında ise bir ekran gelecektir ve burada; 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler yer alır.

Devamında tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıklayınız.

E-OKUL SİSTEMİNİN ÖĞRENCİLERE SAĞLADIĞI FAYDALAR NEDİR?

Sınav sonuçlarını öğrenmek
Haftalık ders programını öğrenebilir
Devamsızlık gün sayısını öğrenebilir
Sınav tarihlerini öğrenebilir
Sorumluluk sınav tarihlerini öğrenebilir
Yıl sonu ortalamasını öğrenebilir