Bakan Selçuk duyurdu! Okullar ne zaman açılacak? 2019 2020 ara tatiller ne zaman yapılacak?

Okulların açılmasına kısa süre kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvim ile birlikte okulların hangi tarihte açılacağı belli oldu. Yeni dönem için heyecan içinde olan öğrenciler konu ile ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Peki, bu sene okullar ne zaman açılacak? 2019 2020 ara tatiller ne zaman yapılacak?

Giriş Tarihi 22 Ağustos 2019, 16:31 Güncelleme 22 Ağustos 2019, 16:44
Bakan Selçuk duyurdu! Okullar ne zaman açılacak? 2019 2020 ara tatiller ne zaman yapılacak?

İÇİNDEKİLER

Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatilini sürdüren öğrenciler yeni döneme hazırlıklara başladı. Lise yerleştirmelerinin yapılması ve okul kayıtlarının devam etmesi ile birlikte yeni eğitim-öğretim dönemi ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medyadan öğrencilere tatil tarihlerini açıkladı. Peki, okullar ne zaman açılacak? 2019 2020 ara tatiller ne zaman yapılacak? İşte konu ile ilgili detaylar...

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından öğrencilere seslendi. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada; "Okulu çok özledim." Yahut "Ne yani bitti mi tatil?"diyen çocuklara kısa bir bilgilendirme: Açılış:9 Eylül, İlk Ara Tatil:18-22 Kasım, Yarıyıl Tatili:20-31 Ocak, 2. Ara Tatil: 6-10 Nisan, Kapanış:19 Haziran. Tatilin son günlerindesiniz çocuklar, keşfedin, oynayın istediğinizce." dedi.

ÖĞRETMENLERİN TAKVİMİNDE DEĞİŞİKLİK OLACAK MI?

Yeni çalışma takvimi ile öğrenciler, ara tatillerde dinlenme fırsatı elde etmenin yanında, öğrendiklerini kontrol edecek ve öğrenmelerini derinleştirecek. Ara tatiller öğrencilerin olası öğrenme eksikliklerinin derinleşmeden ve yeni konular eklenmeden telafi edilebilmesi için uygun bir zaman olarak planlandı.

Öğretmenlerimizin tatil takviminde ise değişiklik olmayacak. Sadece eğitim yılı kapanışı ve açılışındaki seminer dönemlerinin birer haftası yıl içerisinde alınacak. Öğrencilerin tatilde olduğu ara dönemler, öğretmen ve okulların kurumsal işleyişe yönelik ara değerlendirmelerle gerekli iyileştirmeleri yapabilmeleri için de bir fırsat olacak. Ara Tatillerde veli toplantıları, zümre toplantıları, mesleki gelişim çalışmaları, kişisel ve sosyal gelişim etkinlikleri, okulların fiziki yenilenmeleri yapılacak.

Bunun yanı sıra bir ana tema başlığında; bilim, kültür, sanat ve spor alanında etkinlikler planlanacak. Çocukların ara tatillerde huzurevleri ziyaretleri, yardımlaşma faaliyetleri, aile ziyaretleri, okul kulüp çalışmaları gibi toplumsal fayda çalışmaları yapmalarına imkân tanınacak. Okul öncesi, ilkokul 1.sınıf, ortaokul 5. Sınıf ve ortaöğretim 9. sınıf öğrencilerine uygulanan Oryantasyon Eğitimi okul açılmadan önceki hafta hayata geçirilmeye devam edecek.

ORYANTASYON EĞİTİMLERİ DEVAM EDECEK

Öğrencilerin tatilde olduğu ara dönemler, öğretmen ve okulların kurumsal işleyişe yönelik ara değerlendirmelerle gerekli iyileştirmeleri yapabilmeleri için de bir fırsat olacak.

Ara tatillerde veli toplantıları, zümre toplantıları, mesleki gelişim çalışmaları, kişisel ve sosyal gelişim etkinlikleri, okulların fiziki yenilenmeleri yapılacak.

Bunun yanı sıra bir ana tema başlığında; bilim, kültür, sanat ve spor alanında etkinlikler planlanacak. Çocukların ara tatillerde huzurevleri ziyaretleri, yardımlaşma faaliyetleri, aile ziyaretleri, okul kulüp çalışmaları gibi toplumsal fayda çalışmaları yapmalarına imkan tanınacak.

Okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve ortaöğretim 9. sınıf öğrencilerine uygulanan "oryantasyon eğitimi" okul açılmadan önceki hafta hayata geçirilmeye devam edecek.