BİLSEM mülakat sonuçları açıklandı mı? BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte cevabı

Öğrencilerin ve velilerin BİLSEM mülakat sonuçları için heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Mülakatlara katılan öğrenciler sonuçların açıklanacağı tarihe odaklandı. BİLSEM mülakat sonuçlarının açıklanacağı tarih Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan takvimde yer alıyor. Peki, BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte cevabı...

Giriş Tarihi 20 Ağustos 2019, 23:31 Güncelleme 20 Ağustos 2019, 23:34
BİLSEM mülakat sonuçları açıklandı mı? BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte cevabı

İÇİNDEKİLER

BİLSEM bireysel değerlendirmeleri 13 Mayıs - 9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi. Bireysel değerlendirmelerin sona ermesiyle birlikte değerlendirmelere katılan öğrenciler BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, MEB takvimine göre BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanır?

BİLSEM MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MEB takviminde yer alan bilgiye göre BİLSEM mülakat sonuçları 21 Ağustos'ta kayıt için hak kazanan öğrencilerin isimleri açıklanacak.

BİLSEM MÜLAKAT SONUÇLARI SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

BİLSEM sonuçları http://meb.gov.tr ve http://orgm.meb.gov.tr adreslerinden sorgulanacak.

DEĞERLENDİRME NASIL YAPILACAK?

Genel zihinsel yetenek alanında yapılacak değerlendirmeler; öncelikle rehberlik ve araştırma merkezlerinde, bu merkezlerin uygun olmaması durumunda ise bilim ve sanat merkezlerinde yapılacaktır.

Görsel sanatlar, Müzik yetenek, Genel zihinsel yetenek alanında yapılacak bireysel değerlendirmelerin sonuçları, değerlendirmeyi yapan uzman tarafından MEBBİS modülü üzerinden aynı gün içinde sisteme girilecek.

NASIL BİR EĞİTİM VERİLİR?

Kayıtları yapılan öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeyi ölçüldükten sonra Bilim ve Sanat Merkezlerinde;

a) Uyum (Oryantasyon), b) Destek Eğitimi; 1) İletişim Becerileri, 2) Grupla Çalışma Teknikleri, 3) Öğrenme Yöntemleri, 4) Problem Çözme Teknikleri, 5) Bilimsel Araştırma Teknikleri, 6) Yabancı Dil, 7) Bilgisayar, 8) Sosyal Etkinlikler, c) Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme, ç) Özel Yetenekleri Geliştirme, d) Proje Üretimi/Yönetimi alanlarında düzenlenmiş eğitim programlarına alınırlar.