KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019-2020 KYK yurt başvurusu ne zaman bitiyor?

KYK yurt başvuruları 19 Ağustos Pazartesi günü başladı. Üniversitelerin açılmasına az bir zaman kala KYK yurt, burs ve kredi başvuruları hakkında öğrenciler araştırmalarını sürdürüyor. Yurt başvuru işlemini tamamlayan öğrenciler ise arama motorlarında KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt arıyor. Peki, 2019-2020 KYK yurt başvurusu ne zaman bitiyor? İşte o sorunun yanıtı...

Giriş Tarihi 19 Ağustos 2019, 16:31 Güncelleme 19 Ağustos 2019, 16:31
KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019-2020 KYK yurt başvurusu ne zaman bitiyor?

İÇİNDEKİLER

2019-2020 eğitim-öğretim dönemi için geri sayım başladı. Yeni eğitim-öğretim yılına az bir zaman kala öğrenciler KYK yurt, burs başvuruları hakkında araştırma yapıyor. Farklı şehirlerde eğitim görecek olan öğrenciler yurt başvuru sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağını araştırmaya başladı. Peki, KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019-2020 KYK yurt başvurusu ne zaman bitiyor? İşte konu hakkında bilgiler...

YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Resmi Twitter hesabından "Sevgili öğrenciler T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurt başvuruları 19 Ağustos'ta başlıyor. 26 Ağustos'a kadar başvurularınızı "Dijital Türkiye" (e-Devlet) üzerinden gerçekleştirebilirsiniz." şeklinde açıklama yapıldı.

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK yurt başvuru sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağı henüz belli olmadı. Sonuçların açıklanacağı tarih belli olduğunda haberimizin içinde yer alacak.

KYK yurt ve burs kredi miktarlarını öğrenmek için bir sonraki sayfaya geçiniz...

KYK YURT ÜCRETİ NE KADAR?

KYK resmi internet sitesi üzerinde yer alan bilgiye göre geçtiğimiz sene aylık yurt ücretleri 168 TL olarak belirlenmişti. Yüksek standartlı ve özel nitelikli yurtların ücreti 180-285 TL ve K.K.T.C içinde bulunan yurtların aylık ücretleri ise 300 TL olarak belirlendi.

Burs ve kredi ücretleri için bir sonraki sayfaya geçiniz...

KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

Lisans ve önlisans bölümleri için ödemeler 470 TL'den 500 TL'ye,
Yüksek lisans bölümleri için ödemeler (2018) 940 TL'den 1000 TL'ye,
Doktorabölümleri için ödemeler (2018) 1.410 TL'den 1500 TL'ye yükseldi.

KYK KREDİ VE BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Burs/öğrenim kredisi müracaatları, Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinden kabul edilmektedir. Burs/öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler başvuru indeks sayfasında ve kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.

Burs/kredi başvuruları her yıl kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.