2019 -2020 kyk.gsb.gov.tr: KYK yurt başvuruları nasıl yapılır?

Öğrenciler yurt başvurularının tarihinin açıklanmasıyla beraber bu sorunun yanıtını oldukça merak ediyorlar. Bu anlamda başvurular bugün 19 Ağustos tarihinde başlayıp 26 Ağustos tarihinde sona erecek. Şehir dışında üniversite eğitimi alacak öğrencilerin gerçekleştirildiği KYK yurt başvurularını tek tek detaylı olarak incelenip değerlendirilmesiyle beraber ''kyk.gsb.gov.tr''den duyurulacaktır. KYK bursu alabilmek için önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi olmanız gerekiyor.

Giriş Tarihi 19 Ağustos 2019, 12:27 Güncelleme 29 Ağustos 2019, 11:55
2019 -2020 kyk.gsb.gov.tr: KYK yurt başvuruları nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

kyk.gsb.gov.tr adresi üzerinden yurt başvuruları bugün yani 19 Ağustos tarihinde başlıyor. KYK yurt başvuru süresi 26 Ağustos tarihinde sona erecek. Bu bağlamda binlerce üniversite öğrencisi için rehber niteliğinde bir haber hazırladık. Öncelikle KYK resmi internet sitesi üzerinde yer alan bilgiye göre geçtiğimiz sene aylık yurt ücretleri 168 TL olarak belirlenmişti. Yüksek standartlı ve özel nitelikli yurtların ücreti 180-285 TL ve K.K.T.C içinde bulunan yurtların aylık ücretleri ise 300 TL olarak belirlendi. KYK yurt başvurusu için bazı belgeler gerekmektedir. Ayrıca yurtlar için bazı şartları da taşımanız gerekiyor. Haberimizde tüm detayları topladık.

KYK BAŞVURULARI BAŞLADI

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, yeni dönem yurt başvuruları başladı.

KYK yurt ve burs kredi miktarlarını öğrenmek için bir sonraki sayfaya geçiniz...

E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

Yurt başvuru kılvuzu için tıklayınız

KYK YURT ÜCRETİ NE KADAR?

KYK resmi internet sitesi üzerinde yer alan bilgiye göre geçtiğimiz sene aylık yurt ücretleri 168 TL olarak belirlenmişti. Yüksek standartlı ve özel nitelikli yurtların ücreti 180-285 TL ve K.K.T.C içinde bulunan yurtların aylık ücretleri ise 300 TL olarak belirlendi.