E-okul öğrencinin kaydı hangi okulda yapılacak? E-okul ilkokul kayıt adresi sorgulama ve öğrenme!

Yaz tatilinin bitmesine sayılı günler kala veliler ve öğrenciler okullarına kayıt işlemlerini gerçekleştirme uğraşı içerisindeler. E Okul Kayıt adresi sorgulama ve öğrenme işlemlerinin nasıl yapıldığı internet ortamında araştırılıyor. Öğrencinin kaydı hangi okulda yapılacak? Sorusunun cevabını araştıran veliler bu yazımızı okumalıdırlar… Çocuklarının hangi okula kaydolması gerektiğini araştıran veliler E-okul sistemi aracılığı ile sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmektedirler. Çocuklarının T.C. Kimlik Numaralarını ve doğum tarihlerini E-okul sistemi üzerinden giren veliler kayıt yaptıracakları okullara erişim sağlayabilmektedirler.

Giriş Tarihi 16 Ağustos 2019, 09:05 Güncelleme 16 Ağustos 2019, 09:05
E-okul öğrencinin kaydı hangi okulda yapılacak? E-okul ilkokul kayıt adresi sorgulama ve öğrenme!

İÇİNDEKİLER

Okula başlama yaşına erişmiş olan çocukların ilkokula kaydolacakları ve sonrasında ortaokul ile liseye geçiş yapacakları dönemlerde sistem üzerinden kayıtlarını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bu işlemin gerçekleştirilebilmesi için E-okul sistemi kullanılmaktadır. İlkokul kurumlarına kayıt yaptırılabilmesi için çocukların aşağıdaki kısımda sıralanmış olan koşulları sağlıyor olması gerekmektedir. 2014 doğumlulardan 66 – 68 aylık arası olan çocuklar dilekçe vererek ana sınıfına zorunlu kayıt yaptırmaları gerekmektedir. 2013 doğumlulardan 69 – 71 aylık olan çocuklar 1. sınıfa zorunlu kayıt yaptırmalıdır. Fakat rapor alarak 1 sene daha erteleme hakları bulunmaktadır. İşte e-okul ilkokul kayıt adresi sorgulama ve öğrenme ve e-okul öğrencinin kaydı hangi okulda yapılacak?

E-okul Sistemi Aracılığı ile Sorgulama Yapılması

Çocuklarının hangi okula kaydolması gerektiğini araştıran veliler E-okul sistemi aracılığı ile sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmektedirler. Çocuklarının T.C. Kimlik Numaralarını ve doğum tarihlerini E-okul sistemi üzerinden giren veliler kayıt yaptıracakları okullara erişim sağlayabilmektedirler.

Kimler Kayıt Yaptırabilir?

İlkokul kurumlarına kayıt yaptırılabilmesi için çocukların aşağıdaki kısımda sıralanmış olan koşulları sağlıyor olması gerekmektedir. 2014 doğumlulardan 66 – 68 aylık arası olan çocuklar dilekçe vererek ana sınıfına zorunlu kayıt yaptırmaları gerekmektedir. 2013 doğumlulardan 69 – 71 aylık olan çocuklar 1. sınıfa zorunlu kayıt yaptırmalıdır. Fakat rapor alarak 1 sene daha erteleme hakları bulunmaktadır. 2013 doğumlu olanlar 72 ayın üzerinde ise 1. sınıfa kayıt yaptırmak mecburiyetindedirler.

Kayıtlarda İkametin Önemi

İlkokul ve ortaokul kayıtlarında öğrenciler oturmakta oldukları bölgedeki en yakın okula yönlendirilmektedirler. Kayıt yaşının gelmesi halinde Milli Eğitim Bakanlığı öğrenciyi otomatik olarak en yakındaki okula kayıt etmektedir. Sınıfa olan kayıt işlemleri ise 30 kişi sınıf mevcudunun tam doldurulmamış olan sınıflara yerleştirilmektedir.

Liselere Yerleştirilme İşlemi

Liselere yerleştirilme işlemleri için iki farklı seçenek bulunmaktadır. Bu seçeneklerden ilki Liselere Geçiş Sınavı'ndan alınan puanın kullanılmasıdır. İkinci yöntem ise ikamet adresi aracılığı ile yine öğrencinin evine en yakın okula kayıt edilmesidir. Öğrenciler kayıt işlemlerini gerçekleştirdikten sonra dilekçe vererek farklı bir okula nakil olabilmektedir. Nakil işlemlerinde esas olarak kontenjanların etkisi bulunmaktadır. Aynı zamanda öğrencinin not ortalamasının da istenen seviyede yüksek olması gerekmektedir

E-OKUL VBS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-Okul VBS'den yararlanmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı sitesinden E-Okul uygulamasına giriş yapmanız gerekir. Açılan sekmenin üst kısımda yer alan veli bilgilendirme bölümünde yer alan TC kimlik numarası, yine aynı öğrencinin okul numarası ve son olarak ise kutucuk içinde yer alan harf ve rakamları resimdeki rakamlar yazan alana giriniz. Bu bilgileri girdikten sonra ders programı, not bilgisi, karne notu ve geçmiş yılların diploma notu gibi bilgileri görüntüleyebilirsiniz.

E-OKUL GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

E-OKUL HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

E-okul VBS giriş ekranı nasıl açılır?

E-Okul VBS'den yararlanmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı sitesinden E-Okul uygulamasına giriş yapmanız gerekir. Açılan sekmenin üst kısımda yer alan veli bilgilendirme bölümünde yer alan TC kimlik numarası, yine aynı öğrencinin okul numarası ve son olarak ise kutucuk içinde yer alan harf ve rakamları resimdeki rakamlar yazan alana giriniz. Bu bilgileri girdikten sonra ders programı, not bilgisi, karne notu ve geçmiş yılların diploma notu gibi bilgileri görüntüleyebilirsiniz.

E-Okul ile hangi sorgulamalar yapılır?

E-okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bakanlığı sunucuları yer alıyor. Bu bilgiler dışında; alınan belgeler, okunan kitaplar, alınan belgeler, diploma puanı, pansiyon devamsızlık bilgisi, pansiyon yemek menüsü, pansiyon zaman çizelgesi, pansiyon izin bilgilerine ulaşılabilir.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN ÇOK ÖNEMLİ E-OKUL UYARISI

Milli Eğitim Bakanlığı, E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) aracılığıyla öğrenci velilerine önemli bir duyuru gerçekleştirdi. İşte, bakanlığın yayımladığı o duyuru; "Bazı velilerimizin telefonla aranarak randevu alındığı, e-Okul la ilgili geldikleri söyleyen kişilerin çeşitli ürünlerin pazarlamasını yaptıkları ve karşılığında senet imzalatıldığı şikayetleri gelmektedir. Benzer şekilde e-Okul' dan geldiğini söyleyerek telefon eden ya da evinize gelerek satış yapmak isteyen kişilere itibar edilmemesi gerekmektedir."

Duyurular: Okul yöneticileri ya da öğretmenler tarafından size ulaştırmak istenilen duyurular yer almaktadır Bireysel bazda ya da toplu duyurular

Ders Programı: Ders programı, ders başlangıç ve bitiş saatleri, derslere giren öğretmen bilgileri haftalık ders programı,

Devamsızlık Bilgileri: Dönem içinde özürlü ve özürsüz devamsızlıklar

Not Bilgileri: Öğrencinin okulda aldığı sınav, proje ve performans belirlemeye yönelik çalışmalarla ilgili puanlar

Sınav ve Proje Bilgileri: Öğrencinin hangi dersten ne zaman sınav olacağı ve projesini teslim edeceği tarihler

E-OKUL SİSTEMİNE GİRİŞ YAPABİLMEK İÇİN;

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ne giriş yapabilmek için internet sayfasından E-Okul sitesine giriş yapılır. Sisteme giriş yapabilmek için öğrencinin T.C. kimlik numarası ile okul numarası giriş yapıldıktan sonra 4 haneli güvenlik kodu da kutuya girilmelidir. Girişi butonuna bastığımızda E-Okul veli bilgilendirme sistemine girmiş olacağız.

Öğrenci TC Kimlik No: İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 11 basamaklı numaradır TC Kimlik Numarası bulunamayan öğrenciler için e-Okul sistemine kayıtlarında verilen geçici numara kullanılmaktadır.

Öğrenci Okul No: Okula kayıt sırasında verilen numaradır.Her öğrencinin mutlaka bir okul numarası bulunmaktadır.Sisteme giriş yapabilmek için bu numaranın bilinmesi gerekir.

E-OKUL SİSTEMİNDE HANGİ BİLGİLER YER ALIYOR?

E-Okul sisteminde öğrenciye ait şu bilgilere ulaşabilirsiniz;

- Devamsızlık

- Not Bilgisi

- Öğrencinin Yazılı ve Sözlü Sınav Sonuçları

- Performans Ödevi Sonuçları

- Haftalık Ders Programı

- Sınav Tarihleri

- Aldığı Belgeler

- Okuduğu Kitaplar

- Yıl Sonu Notları

- Davranış Notları

- Diploma notu

- Nakil Durumu

- Pansiyon Zaman Çizelgesi

- Pansiyon yemek Menüsü

- Pansiyon Devamsızlık Bilgisi

- Pansiyon İzin Bilgileri

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın dijital platform üzerinde yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayfası üzerinden veliler, çocuklarının okuldaki durumlarına ilişkin olarak güncel ve ayrıntılı bilgiler alabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dijital platform üzerinde oluşturulan bu E-Okul sistemi üzerinden veliler çocuklarının okul durumuna ilişkin bilgi alabilmek için okula gitmeye vakit ayırmakta zorlanıyor ve vakit bulamıyor. Bulunduğu her yerden sadece internete bağlanarak dakikalar içerisinde çocuklarının okul durumunu inceleyebilmelerine yardımcı oluyor. Böylelikle velilerin, çocuklarının okulda ihtiyaç duyduğu ilgi ve desteği en etkin şekilde oluşturabiliyor. E-Okul sisteminin giriş sayfasına erişim sağlanabiliyor olması velilerin evde veya ofiste gibi hayatın her alanında internete bağlanarak, çocuklarının okuldaki güncel durumları ile ilgili olarak bilgi almalarına yol açıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın sanal eğitim portalı E-Okul sisteminde yer alan öğrenci bilgileri öğretmenler tarafından E-Okul yönetim bilgi sistemi sayfası üzerinden düzenli olarak girilerek, güncel halde tutuluyor. Böylelikle artık Türkiye'de öğrenci bilgilerinin karışıklığı gibi bir durum ile karşı karşıya kalınmayan modernize bir yapı uygulanmaya başlandı.