YKS ek yerleştirme tercih işlemleri ne zaman başlayacak? ÖSYM ek tercihler için tarih açıkladı mı?

Üniversite ek tercih işlemleri şu sıralar YKS'ye giren öğrencilerin gündeminde yer alıyor. On binlerce öğrenci heyecanla YKS ek yerleştirme tercih işlemleri ne zaman başlayacak sorusuyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Konu hakkında ÖSYM'den yapılacak açıklama ise yakından takip ediliyor. Peki, ÖSYM ek tercihler için tarih açıkladı mı? İşte YKS ek yerleştirme hakkında son detaylar...

Giriş Tarihi 14 Ağustos 2019, 23:30 Güncelleme 14 Ağustos 2019, 23:30
YKS ek yerleştirme tercih işlemleri ne zaman başlayacak? ÖSYM ek tercihler için tarih açıkladı mı?

İÇİNDEKİLER

YKS ek yerleştirme tercih işlemleri ne zaman başlayacak? Öğrenciler şimdi bu sorunun yanıtına odaklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları bayramdan önce açıklandı. Üniversite hayali kuran pek çok öğrenci üniversitelere yerleştirildi. Şimdi gözler ek tercih tarihlerine çevrildi. Peki, ÖSYM ek tercihler için tarih açıkladı mı? İşte konu hakkında bilgiler...

YKS EK YERLEŞTİRME TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2018 yılında ek tercihler 14-20 Eylül tarihleri aralığında yapılmıştı. Bu yıl YKS ek tercih tarihleri henüz ÖSYM tarafından açıklanmadı. Ek tercih tarihleri netleştiğinde haberimizin içinde yer alacak.

YKS EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2019-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır. Ek yerleştirme tarihleri ÖSYM tarafından duyurulacak.

Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır. Ek Yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır.

Ek yerleştirme tercih ücreti 20,00 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır.

ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacaktır.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

23-29 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek tercih döneminin ardından üniversite kayıt süreci 19-23 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.