Üniversite ek tercihleri başladı mı?

Üniversite tercih sonuçlarının Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklanmasının ardından gözler ek tercih tarihlerine çevrildi. Ek tercihleri bekleyen öğrenciler arama motorlarında heyecanla Üniversite ek yerleştirme tercihleri ne zaman başlayacak sorusuna yanıt arıyor.

Giriş Tarihi 13 Ağustos 2019, 09:07 Güncelleme 20 Ağustos 2019, 10:45
Üniversite ek tercihleri başladı mı?

İÇİNDEKİLER

YKS yerleştirme sonuçları daha öncesinde ÖSYM tarafından açıklanmıştı. Şimdi ise adaylar ek kontenjanları ve ek tercihleri merak ediyor. Bu bağlamda Peki, üniversite ek yerleştirme tercihleri ne zaman başlayacak? YKS ek tercih tarihleri açıklandı mı? Gibi sorular oldukça aranılıyor.
YKS yerleştirme sonuçlarına göre kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos'ta yapılacak.

EK YERLEŞTİRME TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2018 yılında ek tercihler 14-20 Eylül tarih aralığında yapılmıştı. Bu yıl YKS ek tercih tarihleri henüz ÖSYM tarafından açıklanmadı. Ek tercih tarihleri netleştiğinde haberimizin içinde yer alacak.

EK TERCİH BOŞ KONTENJANLARI BELLİ OLDU MU?

Boş kontenjanlar, yerleştirilen öğrencilerin kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra belli olacak. Kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecek. Ardında ek tercih yapan öğrenciler boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlara ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

YKS EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2019-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır. Ek yerleştirme tarihleri ÖSYM tarafından duyurulacak.

Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır. Ek Yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır.

Ek yerleştirme tercih ücreti 20,00 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır. ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacaktır.