BİLSEM mülakat sonuçları açıklandı mı? 2019 BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanır?

BİLSEM, sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin gelişimini sürdürmek için uygulanmaktadır. BİLSEM mülakat sonuçları heyecanlı bekleyiş devam ediyor. İnternette merakla araştırılan konular arasında BİLSEM mülakat sonuçları yer alıyor. Peki, merakla beklenen BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte konu hakkında bilgiler...

Giriş Tarihi 13 Ağustos 2019, 00:10 Güncelleme 13 Ağustos 2019, 01:36
BİLSEM mülakat sonuçları açıklandı mı? 2019 BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanır?

İÇİNDEKİLER

BİLSEM bireysel değerlendirme sonuçları şu sıralar merakla araştırılan konular arasında bulunuyor. BİLSEM 2. aşama sonuçları da binlerce öğrenci ve velinin gündeminde yer alıyor. 2019 yılında BİLSEM'de 134 bin 701 öğrenci değerlendirmeye girdi. Peki, BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte merakla araştırılan o sorunun yanıtı...

MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre BİLSEM mülakat sonuçları, 21 Ağustos tarihinde erişime açılacak.

BİLSEM SONUÇLARI SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

BİLSEM sonuçları http://meb.gov.tr ve http://orgm.meb.gov.tr adreslerinden sorgulanacak.

DEĞERLENDİRME NASIL YAPILACAK?

Genel zihinsel yetenek alanında yapılacak değerlendirmeler; öncelikle rehberlik ve araştırma merkezlerinde, bu merkezlerin uygun olmaması durumunda ise bilim ve sanat merkezlerinde yapılacaktır.

Görsel sanatlar, Müzik yetenek, Genel zihinsel yetenek alanında yapılacak bireysel değerlendirmelerin sonuçları, değerlendirmeyi yapan uzman tarafından MEBBİS modülü üzerinden aynı gün içinde sisteme girilecek.

NASIL BİR EĞİTİM VERİLİR?

Kayıtları yapılan öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeyi ölçüldükten sonra Bilim ve Sanat Merkezlerinde;

a) Uyum (Oryantasyon), b) Destek Eğitimi; 1) İletişim Becerileri, 2) Grupla Çalışma Teknikleri, 3) Öğrenme Yöntemleri, 4) Problem Çözme Teknikleri, 5) Bilimsel Araştırma Teknikleri, 6) Yabancı Dil, 7) Bilgisayar, 8) Sosyal Etkinlikler, c) Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme, ç) Özel Yetenekleri Geliştirme, d) Proje Üretimi/Yönetimi alanlarında düzenlenmiş eğitim programlarına alınırlar.