BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB BİLSEM mülakat sonuçları hangi tarihte açıklanır?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamada bireysel değerlendirmelerin 9 Ağustos tarihine kadar devam edeceğini duyurdu. Bu nedenle BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu merakla araştırılan sorular arasında yer alıyor. Peki, MEB BİLSEM mülakat sonuçları hangi tarihte açıklanır? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Giriş Tarihi 07 Ağustos 2019, 01:44 Güncelleme 07 Ağustos 2019, 02:05
BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB BİLSEM mülakat sonuçları hangi tarihte açıklanır?

İÇİNDEKİLER

BİLSEM mülakat sınav sonuçları için bekleyiş devam ediyor. BİLSEM mülakatları için değerlendirmeler sürerken mülakata katılan adaylar sonuçları beklemeye başladı. Mülakat sonuçlarına göre başarılı olan adaylar yetenekli olduğu alanda eğitim görecek. Peki, BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte sonuçların açıklanacağı tarih...

BİLSEM MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre BİLSEM mülakat sonuçları, 21 Ağustos tarihinde erişime açılacak. Bireysel mülakatlar 9 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

SORGULAMA NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

BİLSEM sonuçları sorgulama işlemleri, 21 Ağustos 2019 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr üzerinden yapılabilir.

BİREYSEL DEĞERLENDİRME NASIL YAPILIR?

Grup tarama uygulama sonuçları açıklandıktan sonra Bakanlık tarafından yetenek alanlarına göre belirlenen puan barajını geçen öğrenciler yine yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınacaktır. Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilere il tanılama sınav komisyonları tarafından MEBBİS/BİLSEM İşlemleri modülü üzerinden yer, tarih ve saat bilgileri belirtilerek randevu verilecektir.

Bireysel değerlendirmeler genel zihinsel, görsel sanatlar ve müzik yetenek alanlarında ayrı ayrı yapılmaktadır. Bireysel değerlendirme aşamasında Bakanlık tarafından belirlenen puan barajını geçen öğrenciler bilim ve sanat merkezine yerleşmeye hak kazanacaktır.