AÖF 3 ders sınav sonuçları: 2019 AÖF mezuniyet belgesi ne zaman alabilirim? AÖF diploma sorgulama nasıl yapılır?

AÖF 3 ders sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. 27 Temmuz'da gerçekleştirilen AÖF 3 ders sınavına katılan öğrenciler sonuçlarını görüntüleyerek mezuniyet hakkı kazanıp kazanamadığını merak ediyor. Peki, AÖF 3 ders sınavı sonuçları sorgulama nasıl yapılır? 2019 AÖF diploma sorgulama nasıl yapılır? Diploma ne zaman verilecek?

Giriş Tarihi 05 Ağustos 2019, 12:43 Güncelleme 05 Ağustos 2019, 13:12
AÖF 3 ders sınav sonuçları: 2019 AÖF mezuniyet belgesi ne zaman alabilirim? AÖF diploma sorgulama nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

AÖF 3 ders sınavı sonuçları açıklandı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde eğitimini sürdüren öğrencilerden mezun olabilmek için üç ders sınavına katılanlar sonuçlarını merak ediyorlar. Sonuçların açıklanmasının ardından diploma sorgulama işlemleri gündeme geldi. Peki, AÖF 3 ders sınavı sonuçları sorgulama nasıl yapılır? 2019 AÖF diploma sorgulama nasıl yapılır? Diploma ne zaman verilecek? İşte konu ile ilgili detaylı bilgiler...

AÖF 3 DERS SINAVI SONUÇLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Öğrenciler sınav sonuçlarına Anadolu Üniversitesi'nin resmi internet adresi üzerinden erişime açıldı. Öğrenciler sınav sonuçlarını https://aof.anadolu.edu.tr/ adresinde yer alan Öğrenci Otamasyonu sayfasına T.C. Kimlik numaraları ve şifrelerini girerek sonuçlarını öğrenebilecekler.

AÖF SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

AÖF DİPLOMA SORGULAMA NASIL YAPILIR?

AÖF sonuçlarının açıklanmasının ardından diploma sorgulama işlemleri gündeme geldi. Anadolu Üniversitesi'nin anadolu.edu.tr internet adresi üzerinden diploma sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Aşağıdaki linke tıklayarak "T.C. Kimlik numarası" ve "Diploma Numarası" bilgisi ile diploma sorgulayabilirsiniz.

AÖF DİPLOMA SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

Diplomanın ne zaman verileceği ise Anadolu Üniversitesi aracılığıyla öğrenilebilecek.

AÖF SINAVI İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

* Sınava giriş belgesi.

* Sınavda yapacağınız işaretlemeler ve yazacağınız yazılar için yanınızda koyu yazan siyah kurşun kalem ve iz bırakmayan silgi bulundurunuz.

Cevap kâğıdı üzerine test grubunuzu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayı unutmayınız. Test grubunu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.

Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, …) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunmamalıdır. Aksi takdirde sınavınız ne yazık ki geçersiz sayılacaktır.

Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava giremezsiniz.

Sınav değerlendirilirken doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşülecek ve kalan sayı sınavla ilgili ham puanınız olacaktır. Bu nedenle, hakkında hiçbir fikriniz olmayan soruları boş bırakınız. Ancak, soruda verilen seçeneklerden birkaçını eleyebiliyorsanız kalanlar arasında doğru cevabı kestirmeye çalışmanız yararınıza olabilir.

AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ

Dersleri kitle iletişim araçları (internet, radyo, televizyon) ile ve çeşitli şehirlerdeki akademik danışmanlık merkezleri tarafından verilen, sınavları yılda 2 kez (vize, final) yapılan, Anadolu Üniversitesi'nin başlattığı bir uzaktan eğitim projesidir. AÖF diplomalarının örgün eğitimle alınan diğer üniversite diplomalarından hiçbir hak eksiği yoktur. AÖF ders kitapları çok düzenli ve kolay anlaşılabilir bir dille yazılmıştır.

AÖF e-öğrenme portali yoluyla yayımlanan mp3 dinlemeleri, video dersleri, etkileşimli sunumlar, deneme sınavları vb. sayesinde bilginin öğrencilere yayılımı oldukça kolaylaşmış, zaman ve zeminden bağımsız bir hale gelmiş ve üniversite eğitimi çok modern ve etkileyici yeni bir boyuta taşınmıştır.

AÖF SINIF GEÇME SİSTEMİ

Öğrencilere bir yarı yılda 30 krediyi geçmeyecek şekilde ders ataması fakülte tarafından yapılır. Öğrenciler fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 krediyi geçmemek üzere üst yarı yıldan ders seçebilir. (ilk yıl hariç)

Lisansta birinci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 5. ve 7. yarı yıllardan,

İkinci yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 6. ve 8 yarı yıllardan DERS ALAMAZ.

Üçüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 7. yarı yıldan,

Dördüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 8. yarı yıldan ders ALAMAZ.

AÖF GEÇME NOTU

Kredili geçme sisteminde alacağınız notlara göre harf karşılıkları aşağıdaki gibidir:

84 – 100--AA--4,00 (GEÇTİ)
77 – 83-- AB--3,70 (GEÇTİ)
71 – 76-- BA--3,30 (GEÇTİ)
66 – 70-- BB--3,00 (GEÇTİ)
61 – 65-- BC--2,70 (GEÇTİ)
56 – 60-- CB--2,30 (GEÇTİ)
50 – 55-- CC--2,00 (GEÇTİ)
46 – 49-- CD--1,70 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)
40 – 45-- DC--1,30 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)
33 – 39-- DD--1,00 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)
0 – 32----FF--0,00 (KALDI)