Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak? 2019-2020 Üniversite kayıt tarihleri belli oldu!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin tarafından (ÖSYM) YKS tercihleri alınmaya başlandı. Tercih işlemleri bugün sona erecek. Tercih işlemlerini tamamlayan adaylar üniversite kayıtlarının ne zaman başlayacağını araştırıyor. Peki, üniversite kayıtları ne zaman başlayacak? Öğrenciler tarafından merakla 2019-2020 yılı üniversite kayıt tarihleri belli oldu.

Giriş Tarihi 29 Temmuz 2019, 00:20 Güncelleme 29 Temmuz 2019, 00:20
Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak? 2019-2020 Üniversite kayıt tarihleri belli oldu!

İÇİNDEKİLER

YKS tercihleri 23 Temmuz ile 29 Temmuz tarihleri arasında ÖSYM tarafından alınıyor. Öğrenciler tercih işlemlerinin son gününde üniversite kayıtları ne zaman başlayacak sorusuyla ilgili araştırmalarına devam ediyor. Tercih işlemlerinin ardından üniversite kayıt tarihleri belli oldu. Peki, üniversite kayıtları ne zaman başlayacak? İşte cevabı...

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

23-29 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek tercih döneminin ardından üniversite kayıt süreci 19-23 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

Üniversite kayıt süreci 19-23 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. İşte kayıt hakkı kazanan öğrencilerden istenen belgeler;

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge
e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.

TERCİH YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar ön lisans programlarını, Alan Yeterlilik Testi (AYT) veya Yabancı Dil Testi'nin (YDT) ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alanlar lisans programlarını tercih edebilecek.

Adaylar, tercih işlemlerini T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile 29 Temmuz'a kadar ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden bireysel olarak gerçekleştirecek. İşlemlerini tamamlayan adaylar, belirlenen süre içerisinde tercihlerinde değişiklik yapabilecek.

Adayların, işlemlerini tamamladıktan sonra tercih süresi içerisinde "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden tercih bilgilerini kontrol etmesi ve yazıcıdan listelerini alması gerekiyor.