KPSS 2019/1 tercih yerleştirme sonuçları en yüksek ve en düşük puanlar! İşte memur alım sonuçları

osym.gov.tr: "KPSS 2019/1 tercih sonuçları bugün açıklandı. Tercih yapan kamu personeli adayları tarafından merakla araştırılıyordu. Kamun personeli adaylarının merak ve heyecanla beklediği 8 günlük süre doldu. Peki, KPSS 2019/1 tercih sonuçları ÖSYM tarafından bugün belli oldu. İşte KPSS 2019/1 tercihleriyle ilgili detaylar… Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. ÖSYM 28 Temmuz 2019 tarihi itibari ile yaptığı açıklama duyurusunda ayrıca mezuniyete göre en düşük ve en yüksek puanları da duyurdu.

Giriş Tarihi 28 Temmuz 2019, 17:05 Güncelleme 28 Temmuz 2019, 17:05
KPSS 2019/1 tercih yerleştirme sonuçları en yüksek ve en düşük puanlar! İşte memur alım sonuçları

İÇİNDEKİLER

osym.gov.tr: KPSS 2019/1 kapsamında bazı kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonuçlar ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenilebilecek. PSS 2019/1 tercihleri 18 Temmuz tarihinde sona ermişti. Hatırlanacağı gibi bir önceki KPSS tercihleri 20 Aralık 2018 günü sona ermiş sonuçlar 8 gün sonra 28 Aralık 2018 tarihinde açıklanmıştı. KPSS 2019/1 tercihlerinin 18 Temmuz'da sona erdiği düşünülecek olursa geçen yıl ki açıklanma süresi de göz önünde bulundurularak sonuçların bugün açıklanması bekleniyor. Ancak konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama bulunmuyor.

KPSS 2019/1 TERCİH YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Kamu kurum ve kuruluşları da bu bilgileri elektronik ortamda kendi şifreleri ile edineceklerdir. Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum/kuruluşlarına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu kurum veya kuruluşlardan öğreneceklerdir.

KPSS 2019/1 TERCİH YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ATAMALARDA NİTELİK OLDUKÇA ÖNEMLİ

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadro ve pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarınca doğrudan atanacaklardır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildikleri kurum veya kuruluşa teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

EN YÜKSEK VE EN DÜŞÜK SAYISAL PUANLAR

ÖSYM 28 Temmuz 2019 tarihi itibari ile yaptığı açıklama duyurusunda ayrıca mezuniyete göre en düşük ve en yüksek puanlarıda duyurdu.

Lise mezunlarından en düşük puan 77,52594 olaran görüürken en yüksek puan ise, 97,94631 olarak görüldü.

Ön Lisans Mezunları için ise, en düşük puan 76,80532 ve en yüksek puan 97,65074 olarak açıklandı.

Lisans mezunlarında ise, en düşük 67,93700 ve en yüksek puan 99,02413 olarak açıklandı.

Geçen seneki tabloya bakıldığında bu yıl puanlar oldukça iyi. Zaten bu sene sonuçlarda puanların yükseleceğiniz geçmiş haberlerimizde de İşin Olsa ekibi olarak aktarmışık. Geneç sene lisans mezunlarında en düşük 65 puan ile yapılmıştı.

DEVLET MEMURU NE İŞ YAPAR?

Devlet memuru yapılan iş ve göreve göre farklı kategorilerde sınıflandırılabilir. Memur denilince akla masa başı iş geliyor ancak pek çok memur sahada görev almaktadır. Memurların yaptıkları görevler bağlı oldukları kuruma göre değişmektedir.

KİMLER DEVLET MEMURU OLABİLİR?

Devlet memuru olmak isteyenler 18 yaşını doldurmak zorunda ancak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak başlıca talep edilen şartlar arasında yer almaktadır. Bazı kurumlara göre en az 18 ve en çok 30,40, 65 yaş şartına uygun olmak zorunludur. Kamu kurum ve kuruluşlarının kadro taleplerine uygun eğitim seviyesinden mezun olmak gerekmektedir. Bu lise, lisans ve önlisans olarak bilinmektedir. Devlet memuru olmak istiyorsanız kamu haklarından mahrum sayılmamanız gerekmektedir. Devlet memuru olmak isteyenler en az lise mezunu olmalıdır ve KPSS'den geçerli puan alması zorunludur.