Ek sınav ne zaman? İşte AÖL ek sınav başvuru şartları! 2019 AÖL ek sınav ücreti ne kadar, hangi bankaya yatacak?

AÖL'den mezun olamayan öğrenciler için ek sınav süreci başladı. AÖL'ün resmi internet sitesinden yapılan duyuru ile dönemi 8 ve üzeri olan AÖL öğrencileri için yapılacak ek sınava dair merak edilenler haberimizde. Peki, AÖL ek sınavları ne zaman? Ek sınav başvuruları ne zaman bitecek? Eğitim hayatına AÖL'de devam eden, dönemi 8 ve üzeri olan Açık Öğretim Lisesi öğrencileri için ek sınav düzenlenecek. Öğrencilerin Ek Sınava girebilmesi için katılım ücretini anlaşmalı bankalara yatırdıktan sonra kayıt yenileme işlemi otomatik olarak yapılmayacağından dolayı MUTLAKA Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek, öğrencilik durumlarını Ek Sınav için aktif duruma getirmeleri ve ek listede bulunan sınav merkezlerinden birini seçmeleri gerekiyor.

Giriş Tarihi 29 Temmuz 2019, 09:04 Güncelleme 29 Temmuz 2019, 09:04
Ek sınav ne zaman? İşte AÖL ek sınav başvuru şartları! 2019 AÖL ek sınav ücreti ne kadar, hangi bankaya yatacak?

İÇİNDEKİLER

AÖL ek sınav için başvurular alınacak. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden, dönem sonlarında yapılan sınavlar sonucunda mezun olamamış fakat herhangi bir yüksek öğretim kurumuna kayıt hakkı kazanmış öğrencilerin mezun olabilmeleri için ek sınav yapılacak. AÖL ek sınav başvurusu yapmak için son gün 1 Ağustos 2019
olacak. AÖL ek sınav başvuru ücreti ise 30 lira olarak belirlendi. AÖL ek sınav başvuru ücretleri ise Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'a yatırlacak.AÖL ek sınavı ise 6 Ekim 2018 ile 7 Ekim 2018 tarihlerinde Ankara, İstanbul ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 32 şehir merkezinde üç oturum halinde yapılacak. Peki, 2019 AÖL ek sınav ne zaman? Açık lise ek sınav başvuru nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

AOL EK SINAV İÇİN NASIL ÜCRET YATIRILMALIDIR

Açık Öğretim Lisesi yeni kayıt, kayıt yenileme ve ek sınav bedelleri, ilgili bankaların ( Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank ) bankamatiklerinden de yatırılmaktadır. Ancak bazı öğrenci ve velilerimiz ödemelerde, yanlış kısımları tercih etmeleri nedeniyle mağduriyet yaşamaktadırlar. Özellikle ek sınav ücretinin yatırılması konusunda zorluk yaşadıkları gözlemlenmiştir. Ek sınav için, mutlaka ek sınav için açılan hesaba para yatırılmalıdır. Aksi takdirde ek sınav için kayıt yenileme işlemi yaptıramazsınız. Eğitim hayatına AÖL'de devam eden, dönemi 8 ve üzeri olan Açık Öğretim Lisesi öğrencileri için ek sınav düzenlenecek. Öğrencilerin Ek Sınava girebilmesi için katılım ücretini anlaşmalı bankalara yatırdıktan sonra kayıt yenileme işlemi otomatik olarak yapılmayacağından dolayı MUTLAKA Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek, öğrencilik durumlarını Ek Sınav için aktif duruma getirmeleri ve ek listede bulunan sınav merkezlerinden birini seçmeleri gerekiyor.

AÖL EK SINAV BAŞVURU TARİHİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada yer alan bilgiye göre, 2019 AÖL ek sınav için başvurular 29 Temmuz - 1 Ağustos 2019 tarihleri arasında alınacak.

Ek sınav için ders seçimi 29 Temmuz - 1 Ağustos'ta yapılacak.

AÖL EK SINAV NE ZAMAN?

Dönemi 8 ve üzeri olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin katılabileceği ek sınav ise 31 Ağustos - 01 Eylül 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

AÖL EK SINAV BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Kayıt yenileme işlemi otomatik olarak yapılmayacağından dolayı; öğrencilerin ek sınava girebilmesi için katılım ücretini anlaşmalı bankalara yatırdıktan sonra MUTLAKA Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek, öğrencilik durumlarını Ek Sınav için aktif hale getirmeleri ve aşağıdaki listede bulunan sınav merkezlerinden birini seçmeleri gerekiyor.

Sınav ekli listede gösterilen il ve ilçe merkezlerinde yapılacaktır. Öğrenciler aşağıdaki ekli listede bulunan sınav merkezlerinden birini seçmek zorundadır.

ADANA SEYHANANKARA ÇANKAYA
ANKARA ETİMESGUT
ANKARA MAMAK
ANKARA YENİMAHALLE
ANTALYA MURATPAŞA
AYDIN EFELER
BALIKESİR KARESİ
BURSA OSMANGAZİ
DENİZLİ MERKEZEFENDİ
DİYARBAKIR YENİŞEHİR
ERZURUM YAKUTİYE
ESKİŞEHİR ODUNPAZARI
GAZİANTEP ŞAHİNBEY
HATAY ANTAKYA
İSTANBUL AVCILAR
İSTANBUL BAHÇELİEVLER
İSTANBUL BEYOĞLU
İSTANBUL ESENLER
İSTANBUL FATİH
İSTANBUL KADIKÖY
İSTANBUL SULTANBEYLİ
İSTANBUL ÜMRANİYE
İZMİR KARŞIYAKA
İZMİR KONAK
KAHRAMANMARAŞ ONİKİŞUBAT
KARABÜK MERKEZ
KAYSERİ MELİKGAZİ
KOCAELI İZMİT
KONYA SELÇUKLU
MALATYA BATTALGAZİ
MANİSA YUNUSEMRE
MARDİN ARTUKLU
MERSİN AKDENİZ
MUĞLA MENTEŞE
ORDU ALTINORDU
SAKARYA ADAPAZARI
SAMSUN İLKADIM
SİVAS MERKEZ
ŞANLIURFA HALİLİYE
TEKİRDAĞ SÜLEYMANPAŞA
TRABZON ORTAHİSAR
VAN İPEKYOLU

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI

* Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,

* Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,

* Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım/Türk Dili ve Edebiyatı dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,

* Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması gerekmektedir.

AÇIKÖĞRETİM LİSESİ (AÖL) NEDİR?

Açıköğretim lisesi ya da kısaca açık lise, çeşitli sebeplerle örgün öğretime devam edemeyen ya da eğitimini yarıda bırakmak durumunda kalan öğrencilerin okuduğu lisedir. Açıköğretim lisesinde eğitim süresi 4 yıl 8 dönemdir. Fakat 18 yaşından büyük öğrenciler yılda üç sınav hakkını değerlendirirse eğitimini 2,5 yılda tamamlayabilir.

Kayıt ve kayıt yenileme işlemleri online olarak yapılır. Öğrencilerin yılda iki kere kayıt yenilemesi gerekir.

Öğrenci belirtilen tarihlerde kaydını yeniler, kayıt yenileme ücretini ödedikten sonra derslerini seçer. Önceden açıklanan tarihlerde sene de iki kere sınava girer. Sınavlardan aldığı krediler toplanır. Açıköğretim Lisesinde okuyan bir öğrencinin mezun olabilmasi için:

– En az 8 dönem öğrenim görmesi,
– Toplam kredisinin asgari 192 olması,
– Dil ve anlatım dersi başta olmak üzere diğer zorunlu derslerin sınavlarında da başarı göstermesi gerekir.

Açık liseden mezun olup diploma almaya hak kazananlar, sınav sonuçlarının açıklanmasından takriben 2 ay sonra bulundukları il ve ilçelerdeki Halk Eğitim Merkezlerinden diplomalarını alır.
Türkiye'de binlerce açık öğretim lisesi öğrencisi bulunmaktadır. Açık lise mezunları da normal lise mezunları gibi YKS ve LYS'ye girerek istedikleri üniversitelerde okuyabilir. Açık liseliler, herhangi bir hak sınırlamasına maruz kalmaz.