BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Bakanlık tarih verdi!

BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu mülakatlara katılan adaylar tarafından büyük bir merakla araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) mülakat sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu. Öğrenciler başarılı olmaları durumunda yetenekli olduğu alanda eğitim görecek. Peki, BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte cevabı...

Giriş Tarihi 28 Temmuz 2019, 22:45 Güncelleme 29 Temmuz 2019, 00:33
BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Bakanlık tarih verdi!

İÇİNDEKİLER

BİLSEM mülakatları için değerlendirmeler sürerken mülakata katılan adaylar sonuçları beklemeye başladı. Mülakat sonuçlarına göre başarılı olan adaylar yetenekli olduğu alanda eğitim görecek. Peki, binlerce kişinin merakla beklediği BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim Bakanlığı mülakat sonuçlarının açıklanacağı tarihi açıkladı.

BİLSEM MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre BİLSEM mülakat sonuçları, 21 Ağustos tarihinde erişime açılacak. Bireysel mülakatlar 9 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

BİLSEM SONUÇLARI SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

BİLSEM sonuçları http://meb.gov.tr ve http://orgm.meb.gov.tr adreslerinden sorgulanacak.

DEĞERLENDİRME NASIL YAPILACAK?

Genel zihinsel yetenek alanında yapılacak değerlendirmeler; öncelikle rehberlik ve araştırma merkezlerinde, bu merkezlerin uygun olmaması durumunda ise bilim ve sanat merkezlerinde yapılacaktır.

Görsel sanatlar, Müzik yetenek, Genel zihinsel yetenek alanında yapılacak bireysel değerlendirmelerin sonuçları, değerlendirmeyi yapan uzman tarafından MEBBİS modülü üzerinden aynı gün içinde sisteme girilecek.