YÖK Atlas tercih robotu ile üniversite tercihleri nasıl yapılır? 2019 YKS YÖK Atlas nasıl kullanılır?

YKS tercih döneminin başlamasıyla beraber milyonlarca öğrenci tercih işlemlerini yapmaya başladı. YKS tercih döneminde, tercih süreci hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenciler çeşitli detayları arama motorlarında araştırıyor. Bu nedenle YÖK Atlas ile üniversite tercihleri nasıl yapılır sorusu merakla araştırılan sorular arasında yer alıyor. Peki, 2019 YKS YÖK Atlas nasıl kullanılır? İşte yokatlas.yok.gov.tr

Giriş Tarihi 26 Temmuz 2019, 19:09 Güncelleme 26 Temmuz 2019, 22:04
YÖK Atlas tercih robotu ile üniversite tercihleri nasıl yapılır? 2019 YKS YÖK Atlas nasıl kullanılır?

İÇİNDEKİLER

Üniversite hayali kuran milyonlarca öğrenci tercih işlemlerinin başlamasıyla birlikte YKS tercih dönemiyle ilgili araştırmalarını arttırdı. Tercih yapan öğrenciler YÖK Atlas tercih robotu hakkında bilgi edinmek istiyor. Peki, YÖK Atlas tercih robotu ile üniversite tercihleri nasıl yapılır? 2019 YKS YÖK Atlas nasıl kullanılır? İşte YKS tercih dönemine dair bilgiler...

YKS ATLAS ROBOTUYLA NELERE ULAŞABİLİRİZ?

Lisans programlarına yerleşenlerin puanları, başarı sıraları, YGS/LYS netleri, geldikleri liseler, geldikleri bölgeler; programda görevli öğretim üyeleri, yabancı uyruklu öğrenciler, Erasmus trafiği ve benzeri pek çok detaya ulaşabilirsiniz.

YÖK LİSANS ATLASI İÇİN TIKLAYINIZ

YÖK ÖN LİSANS TERCİH SİHİRBAZI İÇİN TIKLAYINIZ

YÖK ATLAS NASIL KULLANILIR?

YÖK'ün Atlas uygulaması aracılığıyla, tercih edeceğiniz üniversite bölümünün; Kontenjan, yerleşen, kayıt yaptıran, ek yerleşen, ek kayıt yaptıran sayıları, Yerleşenlerin cinsiyet dağılımı, Yerleşenlerin geldikleri coğrafi bölgeler, Yerleşenlerin geldikleri iller gibi bilgilere erişebilirsiniz.

Yazılım bir "tercih robotu" değildir. Sadece YÖK tarafından derlenebilecek/paylaşılabilecek işlenmiş verilerin yer aldığı seçkin ve güvenilir referans kaynaktır.

"Üniversite Seç" kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesini görebilirsiniz. Detayları görmek için programın üstüne tıklayabilirsiniz.

"Program Seç" kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz. Detaylarını görmek istediğiniz program için üniversitesinin üzerine tıklayabilirsiniz.

Lisans programı için: Son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı…

Önlisans programı için: Son 2 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı…

Bu yazılım, üniversite adaylarının, üniversite ve meslek tercihi yaparken daha bilinçli tercihler yapabilmesi amacıyla hazırlanmıştır.