DGS tercih kılavuzu 2019 yayınlandı mı? Üniversite 4 yıllık lisans DGS tercihleri ne zaman yapılacak?

DGS tercih kılavuzu merakla bekleniyor. 30 Haziran'da gerçekleştirilen DGS'nin sonuçları 25 Temmuz'da açıklandı. DGS sonuçlarında aldıkları puana göre lisans programlarına tercih yapacak öğrenciler, tercih takvimini araştırmaya başladı. Peki, DGS tercih kılavuzu 2019 yayınlandı mı? Üniversite 4 yıllık lisans DGS tercihleri ne zaman yapılacak?

Giriş Tarihi 25 Temmuz 2019, 15:42 Güncelleme 25 Temmuz 2019, 15:43
DGS tercih kılavuzu 2019 yayınlandı mı? Üniversite 4 yıllık lisans DGS tercihleri ne zaman yapılacak?

İÇİNDEKİLER

DGS tercih kılavuzu 2019 yayınlandı mı? DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından istedikleri puanı alan öğrenciler tercih bildiriminde bulunmak için heyecanlı bekleyişe geçti. Sonuçların açıklanması ile birlikte günün en çok aranılanları arasında tercih kılavuzu yer aldı. 4 yıllık bölümlere geçiş yapacak öğrenciler tercih takvimini araştırıyor. Peki, DGS tercih kılavuzu 2019 yayınlandı mı? Üniversite 4 yıllık lisans DGS tercihleri ne zaman yapılacak? İşte konu ile ilgili merak edilenler...

DGS TERCİH KILAVUZU 2019 YAYINLANDI MI?

DGS tercihleri için bekleyiş başladı. Öğrenciler internet üzerinden tercih kılavuzu bilgisini araştırıyor. Ancak, DGS tercih kılavuzu henüz yayınlanmadı. ÖSYM tarafından 2019 DGS tercih kılavuzu yayınlandığında haberimizin içeriğinde yer alacak.

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2019 DGS tercih kılavuzu henüz yayınlanmadığı için tercihlerin ne zaman alınacağı da henüz belli olmadı. 2018 yılında DGS sonuçları 16 Ağustos'ta açıklanmış, tercihlerde 7-14 Eylül 2018 tarihleri arasında alınmıştı. Buna göre, 2019 DGS tercihlerinin de Ağustos ayı içerisinde gerçekleştirilmesi bekleniyor. Resmi olarak tarih açıklandığında takvim.com.tr üzerinden takip edebilirsiniz.

Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tablolardan yararlanmaları gerekmektedir.

DGS TERCİHLERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILABİLİR Mİ?

Tercih süresi içinde tercihlerde değişiklik yapılabilecektir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar bu işlemi elektronik ortamda yapacaklardır. Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali vb. değişiklik taleplerini içeren dilekçelere işlem yapılmayacaktır.

DGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak DGS puanları hesaplanacaktır.

DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A'da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.