YKS üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 Üniversite tercihleri ne zaman bitiyor?

Yüz binlerce öğrencinin beklediği YKS tercihleri 23 Temmuz Salı günü başladı. Üniversite hayali kuran öğrenciler YKS tercih dönemiyle ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Merak edilen soruların başında YKS üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu yer alıyor. Peki, 2019 yılı üniversite tercihleri ne zaman bitiyor? İşte YKS tercih sürecine dair merak edilenler...

Giriş Tarihi 24 Temmuz 2019, 01:34 Güncelleme 24 Temmuz 2019, 01:34
YKS üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 Üniversite tercihleri ne zaman bitiyor?

İÇİNDEKİLER

YKS tercihlerinin başlamasıyla birlikte öğrenciler tercih işlemlerini yapmaya başladı. Tercih döneminde 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite taban puanları hakkında araştırma yapan öğrenciler aynı zamanda tercih tarihlerini de merak ediyor. YKS üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu bu nedenle araştırılan sorular arasında yer alıyor. Peki, üniversite tercihleri ne zaman bitiyor?

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTECEK?

23 Temmuz'da başlayan YKS tercih süreci, 29 Temmuz 2019 tarihinde sona erecek. Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacak.

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS tercihlerinin ne zaman açıklanacağı henüz belli olmadı. Ancak tercih sonuçlarının açıklanma tarihi belli olduğunda haberimizin içinde yer alacak.

TERCİH YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar ön lisans programlarını, Alan Yeterlilik Testi (AYT) veya Yabancı Dil Testi'nin (YDT) ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alanlar lisans programlarını tercih edebilecek.

Adaylar, tercih işlemlerini T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile 29 Temmuz'a kadar ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden bireysel olarak gerçekleştirecek. İşlemlerini tamamlayan adaylar, belirlenen süre içerisinde tercihlerinde değişiklik yapabilecek.

Adayların, işlemlerini tamamladıktan sonra tercih süresi içerisinde "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden tercih bilgilerini kontrol etmesi ve yazıcıdan listelerini alması gerekiyor.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Adaylar tercihlerini,T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.trinternetadresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır. Bunun dışında tercih bildiriminde bulunulamaz (posta, fax, elektronik posta vb.). Merkezimize posta vb. yollarla gönderilen tercih listeleri işleme alınmaz ve cevaplandırılmaz. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerlidir.

Adaylar puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyeceklerdir. Adaylar, sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşuluyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını tercih sırasına göre yazacaklardır. Adayların, yükseköğretim programları arasından tercih yapmaya başlamadan önce, bu Kılavuzdaki tabloların hangilerindeki programlardan tercih yapma haklarının bulunduğunu belirlemeleri gerekir.