Müjdeli haber geldi! 2019 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Lisans programlarına tercihler ne zaman?

DGS sonuçları heyecanla bekleniyor. 2019 YKS tercihlerinin başlaması ile birlikte DGS'ye katılan öğrenciler sonuçlarını görüntülemek istiyorlar. ÖSYM ise müjdeli haberi verdi ve sonuçların açıklanmasına kısa bir süre kaldığını duyurdu. Peki, 2019 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Lisans programlarına tercihler ne zaman?

Giriş Tarihi 23 Temmuz 2019, 12:54 Güncelleme 23 Temmuz 2019, 13:04
Müjdeli haber geldi! 2019 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Lisans programlarına tercihler ne zaman?

İÇİNDEKİLER

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Heyecanla beklenen DGS sonuçlarının tarihi belli oldu. 30 Haziran'da gerçekleştirilen DGS'nin ardından öğrenciler sonuçların açıklanacağı tarihi araştırıyordu. Önlisans programlarından mezun olan öğrencilerin lisans programlarına tercih yapabilmeleri için uygulanan DGS ile ilgili detayları yazımızda derledik. Peki, 2019 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Lisans programlarına tercihler ne zaman yapılacak? İşte detaykar...

2019 DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM, yayınladığı kılavuzda sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi bildirdi. DGS sonuçları sonrası tercih yapacak öğrenciler sonuçların ne zaman açıklanacağı konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Kılavuzda yer alan bilgiye göre, 2019 DGS sonuçları 25 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak.

Öğrenciler sonuçlarına, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden erişim sağlayabilecek.

DGS TERCİH DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM tarafından DGS tercih kılavuzu yayınlanacak.

Tercih takvimi ve tercih ile ilgili tüm detaylar, yayınlanacak 2019 DGS tercih kılavuzu ile birlikte belli olacak.

2019 DGS SORULARI VE CEVAPLARI

ÖSYM tarafından DGS soruları ve cevapları ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"30 Haziran 2019 tarihinde uygulanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavının (2019-DGS) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının % 10'u aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 30 Haziran 2019 tarihinde saat 14.10'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz."

DGS SORULARI VE CEVAPLARI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

DGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak DGS puanları hesaplanacaktır.

DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A'da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.