2019 KPSS tercih sonuçları açıklandı mı? KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS tercih işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte adaylar şimdi gözlerini KPSS tercih sonuçlarına çevirdi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından tercihler 9-18 Temmuz tarihleri arasında yapıldı. Şimdi adaylar merakla KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt arıyor.

Giriş Tarihi 20 Temmuz 2019, 00:56 Güncelleme 20 Temmuz 2019, 02:20
2019 KPSS tercih sonuçları açıklandı mı? KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

İÇİNDEKİLER

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) tercih işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte 2019 KPSS tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. Tercihlerini tamamlayan adaylar KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte KPSS tercih sonuçları hakkında merak edilenler...

KPSS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak açıklama yapıldığında haberimizin içinde yer alacak.

YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyindeki kadrolara yerleştirme yapılırken ÖSYM'ce sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan program/alan ile kadro ve pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların kamu kurum ve kuruluşlarınca atamaları yapılmayacak, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.

Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadro ve pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadro veya pozisyona yerleşememiş olacaktır.

SONUÇLAR HAKKINDA

Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Kamu kurum ve kuruluşları da bu bilgileri elektronik ortamda kendi şifreleri ile edineceklerdir. Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum/kuruluşlarına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu kurum veya kuruluşlardan öğreneceklerdir.