Mezuna kalmak ne demek? Mezuna kalınca ne olur?

Yüz binlerce öğrenci tarafından merakla beklenen YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrenciler tercih dönemini beklemeye başladı. Aynı zamanda öğrenciler "Mezuna kalmak ne demek?" sorusuyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Peki, mezuna kalınca ne olur? İşte mezuna kalmak hakkında merak edilenler...

Giriş Tarihi 18 Temmuz 2019, 22:58 Güncelleme 18 Temmuz 2019, 23:19
Mezuna kalmak ne demek? Mezuna kalınca ne olur?

İÇİNDEKİLER

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları 17 Temmuz Çarşamba günü saat 01.15'te ÖSYM tarafından öğrencilerin erişime açıldı. Sonuçların açıklanmasıyla beraber öğrenciler taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanlar hakkında bilgi edinmek istiyor. Mezuna kalmak ne demek sorusu da merak edilen sorular arasında yer alıyor.

MEZUNA KALMAK NE DEMEK?

Mezuna kalmak ya da mezun kalmak tabiri öğrencilerin istedikleri puan gelmediğinde 1 yıl daha sınava hazırlanması için kullanılır.

Mezun ifadesinin geçmesi de bildiğiniz üzere öğrenci artık mezun oluşundan, yani lise diplomasını almış olmasından kaynaklanır.

MEZUNA KALINCA NE OLUR?

Sınav sonuçlarının açıklanması ve puanın düşük olması durumunda mezuna kalmak gibi bir karar veren bir öğrencinin önünde okul derdi olmadan geçireceği uzun bir süre var.

Temmuz ayının ortalarından Mart ayının ortalarına kadarki süreçte YGS için çalışabilme imkânı olacaktı eski sistemde. Yeni sistemde de önünde koca bir yıl olmuş olacak. Özetle mezuna kalmak bir yıl daha sınava hazırlanıp tekrar girmek demektir.