Kocaeli Üniversitesi kaç puanla alıyor? KOU tercih başarı sıralaması Kocaeli Üniversitesi taban tavan puanları 2019!

Kocaeli Üniversitesi taban puanları 2019! Kocaeli Üniversitesi kaç puanla alıyor? KOU tercih başarı sıralaması. Kocaeli Üniversitesi taban puanları 2019! Dün gece ÖSYM tarafından son dakika olarak açıklanan YKS sınav sonuçları merakla takip ediliyor. Üniversite hayali kuran binlerce öğrenci artık tercih zamanını bekliyor. Türkiye'nin en çok tercih edilen üniversiteleri arasında yer alan Kocaeli Üniversitesi'nin taban ve tavan puanları araştırılmaya başlandı. İşte Kocaeli Üniversitesi taban puanları 2019! Mühendislik Fakültesi kaç puanla alıyor? Merak edilen detaylar haberimizde...

Giriş Tarihi 19 Temmuz 2019, 09:37 Güncelleme 19 Temmuz 2019, 09:37
Kocaeli Üniversitesi kaç puanla alıyor? KOU tercih başarı sıralaması Kocaeli Üniversitesi taban tavan puanları 2019!

İÇİNDEKİLER

Kocaeli Üniversitesi taban puanları 2019! Türkiye'nin en çok tercih edilen üniversiteleri içinde bulunan Kocaeli Üniversitesi, özellikle Mühendislik Fakülesi'nin başarısıyla adından söz ettiriyor. Binlerce talibin tercihleri arasında bulunacak üniversitenin taban ve taban puanları araştırılmaya başlandı. ÖSYM'nin tercih kılavuzunu açıklaması merakla planlanıyor. İşte Kocaeli Üniversitesi taban puanları 2019! Mühendislik Fakültesi kaç puanla alıyor? Sorusunun cevabını haberimizde bulabilirsiniz... Yüz binlerce öğrenci tarafından büyük bir merakla beklenen YKS tercih dönemi 23-29 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Lisans programlarına yerleşenlerin puanları, başarı sıraları, YKS netleri, geldikleri liseler, geldikleri bölgeler; programda görevli öğretim üyeleri, yabancı uyruklu öğrenciler, Erasmus trafiği ve benzeri pek çok detaya ulaşabilirsiniz.

Kocaeli Üniversitesi taban tavan puanları

Kocaeli Üniversitesi tarihçe

Kocaeli Üniversitesi 1992' de çıkarılan 3837 sayılı yasa ile kurulmuştur. Kocaeli Üniversitesi, 17 Ağustos 1999 Depremi'nden önce eğitim-öğretim hizmetini, 15 değişik yörede bulunan ve toplam alanı 650.000 2 olan yerleşkelerinde, 9 Fakülte, 3 Enstitü, 12 Meslek Yüksekokulu' nda öğrenim yapan 20.000 öğrenci ve 1.150 öğretim elemanı ile sürdürmekteydi. Yüzyılın felaketi olarak nitelenen 17 Ağustos Depremi'nde üniversitenin maddi varlığının yaklaşık % 75' i yitirildi. Söz konusu büyük kayba karşın, 1999-2000 eğitim-öğretim yılını yalnızca bir aylık gecikmeyle başlatan Kocaeli Üniversitesi, eğitim-öğretim etkinliğini bir süre çadır, prefabrik yapı ve hızla onarılan binalarda sürdürmüştür.

UMUTTEPE:

Bu çalışmaların yanı sıra, Kocaeli Üniversitesi'ne yeni bir yerleşke arayışı hızla sonuçlandırılmış, 2000 yılının Ekim ayında, İzmit'e 10 km uzaklıkta bulunan Eski İstanbul Yolu üzerindeki Üçtepeler mevkiinde 6500 dönümlük alana Umuttepe adı verilerek yeni yerleşkenin temeli atılmıştır. 2004 yılının Eylül ayında Rektörlük, izleyen aylarda da Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Teknik Eğitim ve Tıp Fakülteleri ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü ile Araştırma ve Uygulama Hastanesi yeni yerleşkede hizmet vermeye başlamıştır. Son üç yılda da Sağlık Yüksekokulu, Eğitim ve Hukuk Fakülteleri, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mühendislik Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, kütüphane, öğrenci evi ve kantinleri, mediko-sosyal binası, kreş, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile birlikte Olimpik Spor Salonu ve Olimpik Yüzme Havuzu Umuttepe' de hizmete açılmıştır.
Nisan 2013 tarihi itibariyle; 215 Profesör, 178 Doçent, 481 Yardımcı Doçent, 281 Öğretim Görevlisi, 166 Okutman, 675 Araştırma Görevlisi, 27 Uzman olmak üzere toplam 2023 akademik, 1745 idari personeli olan Kocaeli Üniversitesi'nin 12 Fakülte, 6 Yüksekokul, 1 Devlet Konservatuvarı, 21 Meslek Yüksekokul, 3 Enstitü, 13 Araştırma Merkezi ve 11 Ar-Ge Birimi bulunmaktadır. Nisan 2013 itibariyle 64.000 üzerinde öğrencisi ile eğitim-öğretimini sürdürmektedir.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yüz binlerce öğrenci tarafından büyük bir merakla beklenen YKS tercih dönemi 23-29 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

YKS ATLAS ROBOTUYLA NELERE ULAŞABİLİRİZ?

Lisans programlarına yerleşenlerin puanları, başarı sıraları, YKS netleri, geldikleri liseler, geldikleri bölgeler; programda görevli öğretim üyeleri, yabancı uyruklu öğrenciler, Erasmus trafiği ve benzeri pek çok detaya ulaşabilirsiniz.

YÖK LİSANS ATLASI İÇİN TIKLAYINIZ

YÖK ÖN LİSANS TERCİH SİHİRBAZI İÇİN TIKLAYINIZ

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?

YÖK'ün yayımladığı Atlas tercih robotu, ÖSYS ile öğrenci alan lisans programlarının, kontenjan, yerleşen sayısı, taban puan ve taban başarı sırası bilgilerine ulaşmada kolaylık sağlıyor.

Son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı, aşağıdaki linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan "Puan Türü Seçin" alanını doldurduktan sonra kolayca görüntülenebilecek.

Lisans programlarına yerleşenlerin puanları, başarı sıraları, YGS/LYS netleri, geldikleri liseler, geldikleri bölgeler; programda görevli öğretim üyeleri, yabancı uyruklu öğrenciler, Erasmus trafiği ve benzeri pek çok detaya ise aşağıdaki linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Üniversite hayali ile uzun süre sınava hazırlanan öğrenciler 30 Haziran-01 Temmuz'da YKS'ye katıldı. YKS'nin merakla beklenen sonuçları ise yarın açıklanacak. 30 Haziran - 01 Temmuz'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) katılan öğrencilerin merakla beklediği yazılı sınav sonuçları bugün açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından tercih işlemleri başlayadı. YKS ve diğer oturumlar olan AYT, TYT sınavları yarın açıklanması bekleniyor. YKS sınav sonuçları için heyecan dorukta. 30 Haziran ve 1 Temmuz'daki zorlu Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT), ve Yabancı Dil Testi'nin (YDT) oturumlarına katılan yüz binlerce öğrenci, bu yıl ilk kez düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) sonuçları sorgulanmaya devam ediliyor.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Sonuçların açıklanmasının hemen ardından tercih dönemi için süreç başlamış olacak. Tercihler, 7-14 Ağustos tarihlerinde yine Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden alınacak. Tercih bildirim işlemi tamamladıktan sonra 'Tercih Süresi' içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerde değişiklik yapılabilecek. Tercih işlemi tamamladıktan sonra 'Tercih Süresi' içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinin mutlaka kontrol edilmesi ve yazıcıdan tercih listesinin dökümünün alınması gerekiyor.

Tercih yapabilmek için YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nden (TYT) en az 150 puan almak koşuluyla, bir lisans programını tercih edebilmek için programın puan türünde en az 180 puan almış olmak gerekiyor. Meslek yüksekokullarında bir program tercih edebilmek içinse TYT puanının en az 150 ve üzeri olması lazım.

YKS'DE BARAJ PUANI VAR MI?

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilirler. TYT' de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebilirler.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL DUYURULACAK?

Yerleştirme Sonuçları internet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacaktır. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecektir.