Sınıf öğretmenliği yüzdelik dilimleri! YKS üniversite sınıf öğretmenliği taban puanları ve başarı sıralaması 2019!

YKS üniversite sınıf öğretmenliği taban puanları ve başarı sıralaması 2019! Sınıf öğretmenliği yüzdelik dilimleri. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından YKS 2019 sonuçları açıklandı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) 2,5 milyondan fazla adayın katılmıştı. Sınıf öğretmenliği bölümü düşünen öğrenciler, sınıf öğretmenliği bölümünün taban puanlarını merak etmeye başladılar. YKS sınavına giren öğrenciler sınıf öğretmenliği taban puanlarını araştırmaya başladı. İşte sınıf öğretmenliği taban puanları 2019! Adaylar tercihlerini yaparken, kendi başarı sıralamalarının yanında istedikleri bölümün 2018'deki başarı sırasını da dikkate alacak. Bu yüzden adaylar 2018'de yerleşen adayları netlerini, başarı sıralamalarını ve üniversite taban puanlarını merak ediyor.

Giriş Tarihi 18 Temmuz 2019, 09:13 Güncelleme 18 Temmuz 2019, 09:13
Sınıf öğretmenliği yüzdelik dilimleri! YKS üniversite sınıf öğretmenliği taban puanları ve başarı sıralaması 2019!

İÇİNDEKİLER

Yaklaşık 2 buçuk milyon öğrencinin girdiği Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Sınıf öğretmenliği bölümünü isteyen üniversite adayı öğrenciler büyük bir merakla sınıf öğretmenliği taban puanlarını araştırmaya başladılar. İşte sınıf öğretmenliği taban puanları 2019! Sınıf öğretmeni, ilkokula başlayan öğrencilere okuma ve yazma ile temel matematik, sosyal bilgiler, fen bilgisi ve el becerisi gibi eğitimleri veren kişidir. Özel ya da devlete bağlı okullarda çalışabilir. Sınıf öğretmenlerinde olması beklenen ilk nitelik, çocuklar ile iyi ve seviyeli bir iletişim geliştirmektir. İşte YKS üniversite sınıf öğretmenliği taban puanları ve başarı sıralaması 2019! Sınıf öğretmenliği yüzdelik dilimleri

Tercih döneminde adaylara yol gösteren tüm bu bilgiler internette merak ediliyor. Son 4 yılın lisans programlarına yerleşenlerin puanları, başarı sıraları, YKS netleri, geldikleri liseler, geldikleri bölgeler gibi detaylar adayların tercih sürecine yön verecek.

SINIF ÖĞRETMENLİĞİ TABAN TAVAN PUANLARI

Sınıf Öğretmeni Kimdir?

Sınıf öğretmeni, ilkokula başlayan öğrencilere okuma ve yazma ile temel matematik, sosyal bilgiler, fen bilgisi ve el becerisi gibi eğitimleri veren kişidir. Özel ya da devlete bağlı okullarda çalışabilir.

Sınıf Öğretmeninin Sorumlulukları Nelerdir?

Sınıf öğretmeninin, çocukların pedagojik gelişimine katkı sağlaması beklenir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen müfredata uygun olarak eğitim ve öğretim vermesi gereken sınıf öğretmeninin, başlıca görevleri şöyle sıralanır;

Çocuklara okuma ve yazma öğretmek,
Çocukların matematik ve fen bilgisi gibi alanlarda temel bilgileri edinmesini sağlamak,
Müfredatın öngördüğü bilgileri ve becerileri çocuklara kazandırmak,
Başarısızlığı ya da uyumsuzluğu olan çocukları tespit etmek ve rehberlik servisi ile görüşmek,
Öğrencilerin öğrenme kapasitelerindeki farklılıkları algılamak,
Çocukların akıl yürütme becerisini geliştirmeye çalışmak,
Çağdaş eğitim metotlarından yararlanmak.
Sınıf Öğretmeni Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir?
Sınıf öğretmeni olmak isteyen kişilerin 4 senelik Sınıf Öğretmenliği bölümünü okuması ve başarıyla bitirmesi gerekiyor.

Sınıf Öğretmeninin Nitelikleri Nelerdir?

Sınıf öğretmenlerinde olması beklenen ilk nitelik, çocuklar ile iyi ve seviyeli bir iletişim geliştirmektir. Bunun dışında sınıf öğretmenlerinde bulunması gereken nitelikler şöyle sıralanır;

Dayanıklı, disiplinli ve özverili olmak,
Zamanı kullanmayı bilmek,
Düzgün diksiyon ve etkili hitabete sahip olmak,
Çocukların sorunlarını anlayacak düzeyde psikoloji bilmek,
Özel okullarda çalışmak isteyen erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak,
Öğrencilerin velileri ile iletişim kurabilmek.

KİMLER TERCİH YAPABİLİR?

Kılavuzda tablo 3'te yer alan ön lisans programlarını, 2019-TYT'de 150 ve üzeri puan alanlar, tablo 4'teki yükseköğretim programlarını ise 2019-AYT/YDT'de ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alan adaylar tercihleri arasında gösterebilecek.

Tercih yanlışlıklarından doğacak sonuçların bütün sorumluluğu adaya ait olacak. Tercih alanlarının tamamının doldurulması zorunlu olmayacak. Örneğin, bir aday tercih bildiriminde yalnızca dört programı göstermek istiyorsa ve bunlardan herhangi birine giremediği takdirde başka bir yerde okumak istemiyorsa, sadece bu dört programı yazabilecek.

2019-YKS sonuç bilgilerinde her adayın hesaplanan yerleştirme puanlarına ilişkin başarı sıraları yer alacak. Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden adaylara duyurulacak, sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

YKS'DE BARAJ PUANI VAR MI?

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilirler. TYT' de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebilirler.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL DUYURULACAK?

Yerleştirme Sonuçları internet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacaktır. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecektir.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILIR?

Üniversite kayıtları, bizzat üniversitenin ilgili departmanı ile yüz yüze ve internet üzerinden e-Devlet'ten yapılabiliyor. Öğrencilerin kazandığı üniversite eğer internetten e-Kayıt yapmayı destekliyorsa e-Devlet üzerinden kayıt alınabilecek. e-Kayıt desteklemeyen üniversitelere kayıt yaptırmak isteyen adayların da direk üniversiteye giderek üniversitenin ilgili departmanıyla kayıt yaptırması gerekiyor.

Yerleştirildikleri üniversite programına 18 Ağustos'a kadar kayıt yaptıracak olan adaylar, merakla üniversite kayıt işlemleri için gerekli belgeleri araştırıyor. İşte üniversite kaydı için gerekli belgeler;

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecektir.

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.

Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.

ÜNİVERSİTE SONRASI KAYIT BELGELERİ BUNLAR OLACAK

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri